Masajul de relaxare, moft sau necesitate?

În spiritul Zen, Marius Vornicescu, terapeut holistic răspunde că „Da! Este şi un moft şi o necesitate! Un moft, în special în rândul oamenilor cu bani, dar înainte de toate, o necesitate pentru organismul uman. Stilul de viaţă împinge efectiv oamenii către noi soluţii de recuperare. Masajul e una dintre acestea. Puţini sunt însă cei care ştiu că masajul făcut ca la carte, are efect asupra minţii şi sufletului.”

Se spune că un profesionist nu ar trebui să aibă scuze în privinţa locului unde se efectuează şedinţa de masaj. Astfel că şi în România sunt binecunoscute marile corporaţii care oferă şedinţe de relaxare prin masaj la birou, angajaţilor, pentru optimizarea efectelor muncii acestora.

În mod normal o şedinţă de masaj de relaxare ar trebui să fie efectuată într-un cabinet de masaj special amenajat, cu fundal de muzică ambientală liniştitoare, cu uleiuri esenţiale menite să alunge stresul etc. Asftel efectele benefice se simt mult mai repede.

Ca să demonstreze că masajul de relaxare nu este doar un mit, Marius Vornicescu, subliniază că „îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a limfei, ajută la detensionarea muşchilor contractaţi, echilibrează sistemul nervos, influenţează 
organele interne, o stare de bine.”

Nu s-a ajuns încă la concluzia certă că masajul de relaxare poate sau nu să vindece anumite afecţiuni, dar cu siguranţă el are un rol profilactic, prevenind apariţia anumitor boli şi poate fi un adjuvant în tratarea altora.

Întrebat cine apelează mai des la masajul de relaxare, Marius Vornicescu, terapeut holistic spune „când e vorba de frumuseţe, femeile conduc detaşat în topul celor care apelează la masaj. Dacă e vorba de masaj terapeutic, aici balanţa se echilibrează. Ca şi o statistică personală, am constatat că femeile sunt mult mai conştiincioase când vine vorba de sănătate sau îngrijire corporală.”

Specialist: Martius Vornicescu, terapeut holistic
Redactor: Raluca Andonie Ardean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.