Bursita articulaţiei cotului

Bursita se caracterizează printr-o umflatură la nivelul cotului, de dimensiuni variabile (poate ajunge la dimensiunile unei mingi de tenis). Se manifestă prin durere care se accentuează la flexia cotului sau la palpare. Pielea este roşie, caldă, pacientul poate să facă temperatură, frison. Dacă bursita se infectează, şi nu este tratată corect, în timp util, infecţia poate perfora pielea (fistuliza), se poate râspândi de-a lungul braţului/antebraţului sau poate ajunge în sânge cu efecte mult mai grave.

Cauze:

  • Traumatismul: o cădere pe cot sau o lovitură puternică la acest nivel.
  • Presiunea prelungită la nivelul cotului: meseriile care presupun o poziţie cu coatele pe suprafeţe dure, timp îndelungat, pot cauza inflamarea bursei.
  • Infecţia: în urma unei întepături la nivelul cotului, germenii pot pătrunde la nivelul bursei şi provoca o infecţie.
  • Alte afectiuni ale pacientului: artrita reumatoidă sau guta sunt asociate cu creşterea riscului de apariţie a bursitei de cot.

Tratament

Repausul, faşa elastică, aplicarea de gheaţă şi folosirea antialgicelor sau antiinflamatoare nesteroidiene, reduc durerea şi inflamaţia. Este necesară aspiraţia lichidului, pentru că ajută la diminuarea simptomelor, iar proba aspirată va fi trimisă la laborator pentru a identifica eventualele bacterii. Până la identificarea exactă a bacteriei trebuie să urmaţi un tratament cu un antibiotic cu spectru larg pentru a preveni progresia infecţiei.

În situaţia în care bursita nu răspunde la tratament, iar semnele inflamatorii locale persistă, se recomanda tratamentul chirurgical: excizia bursei împreună cu conţinutul ei.

Sursa: www.ortopedieclinica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.