Murmurul cardiac.

Un suflu al inimii este un zgomot sau zgomot auzit printr-un stetoscop atunci când sângele curge anormal peste valvele inimii. Suflule cardiace sunt frecvente și nu indică neapărat o problemă de sănătate, mai ales la copii. Cu toate acestea, suflurile ar trebui evaluate deoarece pot semnala o problemă cardiacă sau o altă problemă de sănătate.

Ce este un suflu cardiac?

Când inima îți bate, supapele se deschid și se închid, permițând sângelui să curgă. Când supapele se închid, ele produc două sunete: un „lub” și un „dub”.

Dacă inima ta scoate în schimb un zgomot sau un șuierat, se numește murmur inimii. Un murmur înseamnă că sângele curge anormal prin valvele inimii.

Un murmur poate însemna că există o problemă cu inima ta. Dar murmurele cardiace sunt prezente și la persoanele sănătoase care nu au o problemă cardiacă (numite suflu cardiac „nevinovat”).

Cât de frecvente sunt suflurile cardiace?

Suflule inimii sunt destul de frecvente. De fapt, majoritatea oamenilor au avut un suflu inocent al inimii la un moment dat în timpul copilăriei.

Există diferite tipuri de suflu cardiac?

Suflurile inimii sunt clasificate în funcție de momentul când apar într-o bătaie a inimii:

  • Sistolic: Acest tip de suflu apare atunci când mușchiul inimii se contractă (se strânge).
  • Diastolic: Acest tip de suflu apare atunci când mușchiul inimii se relaxează.
  • Continuu: un suflu cardiac continu are loc atât în ​​timpul contracției, cât și în timpul relaxării mușchiului inimii.

Suflurile diastolice și continue sunt mai probabil legate de bolile de inimă. Dar fiecare suflu cardiac trebuie evaluat.

Cât de puternic este un suflu al inimii?

Nu poți auzi un murmur inimii cu urechea ta. Ai nevoie de un stetoscop, care face sunetele suficient de puternice pentru a fi auzite.

Doctorii clasifică murmurele după cât de intense sau puternice sunt. Ei folosesc o scară de la 1 (murmurul abia se aude, chiar și cu un stetoscop) la 6 (se aude clar, chiar și atunci când stetoscopul nu apasă pe piele).

SIMPTOME ȘI CAUZE

Ce cauzează un suflu cardiac?

Un suflu este cauzat de fluxul sanguin turbulent sau anormal prin valvele inimii.

Dacă sângele curge mai rapid decât în ​​mod normal, poate provoca un suflu cardiac inocent (numit și normal sau fiziologic). Acest tip de murmur este frecvent în timpul:

  • Copilărie.
  • Exerciții.
  • Salturi în creștere.
  • Sarcina.
  • Primele zile după nașterea unui copil.

Suflurile inocente ale inimii pot dispărea și reapărea. Ele pot deveni mai zgomotoase când inima îți bate mai repede. Adesea dispar în cele din urmă, dar unele durează toată viața. Suflurile inocente ale inimii nu indică o problemă cu inima ta.

Unele sufluri cardiac se datorează unei probleme cardiace sau altei afecțiuni, inclusiv:

  • Anemia : sau număr scăzut de globule roșii, poate provoca un suflu, deoarece afectează vâscozitatea (grosimea) sângelui. Alte semne de anemie includ slăbiciune și oboseală (oboseală extremă).
  • Sindromul carcinoid sau boala carcinoidă a inimii este o tumoare cu creștere lentă (cancer) cauzată de hormoni suplimentari, care vă pot afecta inima. O persoană cu sindrom carcinoid poate avea, de asemenea, pierdere inexplicabilă în greutate, dureri de burtă, diaree sau tensiune arterială scăzută .
  • Defect cardiac congenital: inima ta poate avea o problemă structurală care există încă de la naștere. Exemple de defecte cardiace congenitale includ un defect septal (gaura în inima ta) sau tetralogia Fallot .
  • Endocardita este o infecție a inimii. Bacteriile sau alți germeni intră în sânge și atacă valvele inimii. De obicei provoacă simptome suplimentare, cum ar fi febră, frisoane, erupții cutanate sau dureri în gât.
  • Boala valvelor cardiace înseamnă că una sau mai multe valve ale inimii nu funcționează corect, împiedicând buna circulație a sângelui. De exemplu, o valvă poate fi rigidă (stenoză de valvă). Este posibil să nu se deschidă sau să nu se închidă complet. Sau poate permite sângelui să se scurgă în direcția greșită (regurgitarea valvei). Alte semne includ umflarea gleznelor sau picioarelor, palpitații ale inimii (fâlfâituri), dificultăți de respirație sau presiune în piept.
  • Hipertiroidismul , numit și tiroida hiperactivă, glanda produce prea mult hormon tiroidian. Afecțiunea poate provoca, de asemenea, anxietate, creșterea apetitului, bătăi rapide ale inimii și scădere în greutate.
  • Cardiomiopatia hipertrofică este un tip de boală cardiacă care face mușchiul inimii mai mare, mai gros sau mai rigid. Poate fi moștenit sau se poate dezvolta din cauza îmbătrânirii sau a hipertensiunii arteriale . Alte simptome pot include sincopă (leșin), dureri în piept, palpitații, oboseală și dificultăți de respirație.