Tratamente naturiste pentru infectii ale tractului urinar.

Pentru a trata ITU, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un antibiotic , inclusiv:

  • Sumetrolim (trimetoprim/sulfametoxazol)
  • Cefalexină
  • Monural (fosfomicină)

Cu toate acestea, antibioticele pot crește rezistența la antibiotice și în unele cazuri medicul dumneavoastră vă poate recomanda să puteți trata în siguranță și eficient o ITU acasă, fără antibiotice.

Puteți trata o ITU fără antibiotice?

Pentru unele femei fără alte probleme grave de sănătate, poate fi posibil să se trateze o ITU acasă fără antibiotice. De exemplu, infecțiile urinare ușoare sau necomplicate se pot îndepărta în mod natural din vezică, deoarece un sistem imunitar puternic poate ajuta la rezolvarea acestor infecții.

Dar dacă întâmpinați simptomele unei ITU , ar trebui să vă consultați întotdeauna mai întâi cu medicul dumneavoastră. Ele vă pot ajuta să determinați dacă vă puteți trata ITU acasă, fără antibiotice.

Tratamente ITU la domiciliu

Următoarele cinci remedii casnice vă pot ajuta să vă tratați ITU în mod natural:

Beți multă apă

Consumul de apă și menținerea hidratării pot ajuta la prevenirea și tratarea ITU. Acest lucru vă diluează urina, astfel încât veți folosi toaleta mai des, ajutând la îndepărtarea bacteriilor care vă cauzează infecția.

Se recomandă ca toți pacienții care au infecții urinare recurente să bea aproximativ 2 până la 3 litri de lichid pe zi. Acest lucru poate include apă, apă aromată și băuturi fără cofeină.

De exemplu, un studiu pe 141 de fete cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani a arătat că aportul inadecvat de lichide și urinarea nefrecventă au fost legate de infecții urinare recurente. Conform a șapte studii meta-analizate , unele au arătat că o creștere a fluidelor a ajutat la reducerea ratei generale a infecțiilor urinare recurente. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii.

Consumați afine și merișoare

Există unele dovezi că merișorul poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare. Acest lucru se datorează faptului că conțin proantocianidine (PAC), care pot împiedica bacteriile să se lipească de mucoasa tractului urinar.

Un studiu a constatat că este cel mai eficient să consumi zilnic 36 mg de merișor PAC pentru a ajuta la prevenirea ITU. Potrivit unui studiu din 2016 , femeile care au băut un pahar de suc de afine în fiecare zi timp de 24 de săptămâni au avut mai puține infecții urinare decât grupul de control. Este important de remarcat faptul că participanții la studiu aveau toți un istoric de infecții urinare recente.

Adăugarea sucului de merișor în dieta ta poate fi și o modalitate de a preveni infecțiile urinare. Un studiu din 2015 a arătat că persoanele care iau suplimente cu suc de merișor care erau echivalentul a 2 pahare de suc de merișor ar putea reduce riscul de ITU la jumătate. Puteți bea un suc foarte concentrat , care este 100% merișor, fără zahăr adăugat, sau puteți lua o capsulă sau o tabletă care conține această doză.

Cu toate acestea, ea avertizează că multe sucuri de afine conțin mult zahăr, dar nu suficient PAC, iar multe suplimente de afine nu conțin suficient PAC pentru a fi eficiente – așa că asigurați-vă că știți ce fel de produse din afine consumați.

Luați vitamina C

Vitamina C (acidul ascorbic) poate crește aciditatea urinei, ceea ce poate ajuta la uciderea bacteriilor care cauzează ITU. Au existat puține studii, cu rezultate mixte, privind dacă vitamina C este eficientă pentru prevenirea infecțiilor urinare.

Într-un studiu , femeile însărcinate care au luat 100 mg de vitamina C zilnic timp de trei luni au avut semnificativ mai puține ITU decât femeile însărcinate care nu au luat vitamina C. Cu toate acestea, într- un alt studiu , participanții cu leziuni ale măduvei spinării care au luat 2.000 mg de vitamina C zilnic . nu au avut mai puține UTI decât participanții care nu și-au crescut aportul de vitamina C. Vitamina C cu siguranță nu vă va face rău într-o perioadă scurtă de timp, dar dacă o luați pe o perioadă lungă de timp, ar trebui să discutați despre asta cu medicul dumneavoastră.

Fructele și legumele bogate în vitamina C includ:

  • Portocale
  • Grapefruit
  • Ardei gras roșii
  • Kiwi

Încercați probioticele

Probioticele sunt microorganisme care ajută la echilibrarea bacteriilor „rele” care pot provoca infecții în corpul dumneavoastră, cum ar fi E. coli, cu bacteriile „bune” care ajută la digerarea corectă a alimentelor.

În plus, tulpina probiotică lactobacil poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare prin oprirea aderenței bacteriilor rele la tractul urinar. Acest lucru se datorează faptului că lactobacillus produce peroxid de hidrogen antibacterian , ceea ce face dificilă supraviețuirea anumitor bacterii.

Lactobacillus este disponibil sub formă de suplimente. Se găsește și în iaurt și alimente fermentate, cum ar fi:

  • kimchi
  • miso
  • varză murată