Unde să-mi fac investigația prin rezonanță magnetică?

ANTENE MULT MAI SENSIBILE LA DURERILE PACIENȚILOR

Una dintre aceste antene sau bobine de ultimă generație care cresc mult precizia investigației şi scad substanțial durata acesteia se numeşte „SENSE HEAD SPINE”. Se utilizează pentru imagistică rapidă şi totală neuro, cu imagini de înaltă definiție şi este unică în Galați.

Această nouă antenă combină o bobină SENSE NeuroVasculară cu 18 elemente cu o bobină SENSE cu coloană de 15 elemente, utilizabile concomitent sau separat. Bobina SENSE NeuroVasculară cu 18 elemente ofera imagini cu rezoluție înaltă a creierului, a coloanei vertebrale, a gâtului precum si neurovasculare complete, incluzând angiografia MR, spectroscopia şi examinările neuro funcționale. Bobina SENSE cu coloană de 15 elemente este proiectată pentru o utilizare optimă şi pentru poziționarea cat mai comoda a pacientului şi oferă o calitate excelentă a imaginii în scanarea toracică şi lombară a coloanei vertebrale. Operatorul poate elimina secțiunea anterioară pentru a spori percepția pacientului asupra deschiderii si deci confortul psihic al acestuia. De asemenea, operatorul poate selecta o gamă largă de combinații de elemente clinic utile.

O altă noutate adusă de modernizarea scanerului RMN de la Remenix o reprezinta bobina de umar – SENSE SHOULDER 1,5T 8.

Cu ajutorul acestei bobine (antene) se realizează achiziții de imagini cu ultra-înaltă rezoluție, cu pătrundere profundă în articulația umărului. Noua bobină oferă până la 15% semnal suplimentar precum şi tehnici avansate de imagistică (ex. creşterea rezoluției prin supresia grăsimii). Pentru pacient această bobină oferă multiple posibilități de reglare care asigură confort pe parcursul investigației.

Noua bobină pentru investigarea abdomenului şi a a pelvisului SENSE XL Torso 2.0 1.5T dispune de 16 elemente care sunt optimizate pentru imagistica de înaltă definiție a organelor toracelui, abdomenului şi bazinului. Performanțele acestei bobine de ultimă generație pun în valoare capabilitățile echipamentului PHILIPS ACHIEVA 1,5T oferind imagini extrem de detaliate ale sistemului hepatic şi biliar, ale splinei, rinichilor, pancreasului, glandelor suprarenale, mediastinului, vascularizatiei pulmonare şi abdominale, a intregului trunchi posterior.  Datorită designului flexibil, antena poate fi aplicată confortabil pe pieptul sau pe abdomenul pacientului si asigura un confort optim pe durata investigatiei.

Senzorul SENSE XL Borsa Torso are o acoperire extinsă si permite achizitionarea imaginilor torsului – de exemplu, de la diafragmă până la simfiza pubiana – într-o singură scanare. Antena poate fi utilizata pentru imagistica 4D reducand dramatic timpii de scanare pentru o singură rezoluție de 2D sau 3D de înaltă rezoluție. De asemenea, flexibilitatea bobinei permite utilizarea acesteia si pentru angiografia piciorului inferior sau examinarea oaselor lungi.

Toate acestea sunt argumentele pentru care scanerul RMN PHILIPS ACHIEVA 1,5T de la Remenix, cel mai performant din Galati, ar trebui sa fie alegerea fireasca, atat a medicilor specialisti, pentru maximizarea preciziei diagnosticarii, cat si a bolnavilor care doresc vindecarea intr-un timp cat mai scurt si cu cat mai putina suferinta si cheltuiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.