Albirea dentară

Sfaturi practice pentru un zâmbet strălucitor

Stând încruntat toată ziua nu o să îţi folosească la nimic. Cel mai bun mod de a avea o zi frumoasă este acela de a avea un zâmbet strălucitor. Un zâmbet frumos pune în evidenţă dinţii sănătoşi, curaţi şi îngrijiţi. Primul lucru pe care îl observi la o persoană cu care vorbeşti este dantura. Dacă dinţii arată bine ei întotdeauna atrag mai multă atenţie. Tendinţele actuale sunt axate pe o dantură albă atrăgătoare care pune în evidenţă un caracter dinamic şi carismatic. Drept urmare pentru a avea dinţii albi oamenii apelează la tratamente de albire dentară. Pacienţii care se adresează cabinetului nostru pentru astfel de intervenţii sunt informaţi că nu toate produsele de albire sunt recomandate şi că unele pot provoca efecte secundare serioase dacă sunt folosite necorespunzător fără consultaţia specialistului. Folosirea acestor produse atunci când nu sunt indicate şi adaptate individual pentru fiecare pacient în parte pot provoca probleme dentare, gingivale sau chiar a stării generale de sănătate.

Metodele şi produsele de albire dentară sunt de mai multe tipuri:

1

Paste de dinţi care îndepărtează petele recente depuse de coloranţii alimentari.

2

Gelurile de albire pentru acasă care se aplică în gutiere speciale confecţionate de către dentist şi care se aplică un număr de zile câte 2 – 3 ore pe zi în funcţie de concentraţia gelului care poate fi peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă şi nu se folosesc mai mult de 2 săptămâni. Aceste două substanţe nu sunt nocive pentru ţesutul dentar, dar pot provoca o sensibilitate a acestuia pe termen scurt.

3

Gelurile de albire pentru albire în cabinet au acţiune mult mai rapidă şi spectaculoasă (45 – 90 min.) având concentraţie marită 35 – 36%. Se aplică strict în cabinet cu protecţie gingivală.

4

Albirea cu ajutorul plasmei. Se foloseşte o lampă specială (ZOOM) şi un gel profesional de albire. Este cea mai rapidă metodă de albire 45 min. După albire este necesar un tratament de desensibilizare care poate apărea în perioada imediat următoare.

Aceste tratamente sunt realizate strict cu ajutorul produselor pe care le puteţi găsi numai în clinicile stomatologice de top. Albirea dentară nu este nocivă pentru dinţi atunci când este atent selectată şi potrivită pentru fiecare pacient individual. Astfel nu se recomandă albirea la pacienţii cu sensibilitate crescută, carii multiple, fisuri în smalţ, fragilitate exagerată a structurii dentare, afecţiuni structurale ale smaltului, etc. Pentru menţinerea efectului îndelungat şi păstrării rezultatelor albirii se interzice consumul de cafea, ţigări, ciocolată, vin rosu, cola şi alţi coloranţi alimentari atât în timpul cât şi după albire. Se spune că zâmbetul este cel mai bun medicament. Vă dorim să aveţi un zâmbet cât mai frumos.

Dr. Valeriu Bivol
reperemedicale@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.