Arta de a fi lacto-vegetarian

Dacă un om aspiră la o viaţă mai dreaptă, primul său act de abstinenţă va fi de la rănirea animalelor.

Albert Einstein

Cei care au încercat deja acest stil de viaţă spun că a fi lacto-vegetarian este mai mult decât un stil de viaţă. Marius Vornicescu spune că „a fi lacto-vegetarian înseamnă să te respecţi pe tine însuţi, să respecţi natura şi animalele.”

Desigur că în lume există nutriţionişti şi experţi în alimentaţie care vorbesc despre cele două stiluri de alimentaţie, cel bazat pe consumul de carne şi cel bazat exclusiv pe lapte şi vegetale, cu argumente solide bazate pe tot felul de studii, încercând să demonstreze că fiecare dintre ele are atuuri. Cei care au renunţat deja la consumul de carne vorbesc despre protejarea naturii şi susţin ideea că în SUA, spre exemplu, poluarea produsă de creşterea animalelor este de 130 de ori mai mare decât poluarea produsă de oameni. Ideea unui regim de viaţă care să excludă consumul de carne, mai ales în ţara noastră, este încă o mare necunoscută. Conform ideilor înrădăcinate la noi, „nu se poate trăi fără carne”, „nu ai putere şi vlagă”, „nu se dezvoltă armonios musculatura” etc. În acelaşi timp însă, milioanele de lactovegetarieni susţin că există boli grave care şi-au găsit vindecarea în eliminarea cărnii din alimentaţie, şi că există dovezi vii că regimul lacto-vegetarian este cea mai sănătoasă cale.

Marius Vornicescu susţine că „a venit timpul ca oamenii să facă câte ceva şi pentru ei şi când spun asta mă refer la a face ceva din trezire conştientă şi nu dintr-o obligativitate sau necesitate. Trebuie să trecem peste intoxicările informaţionale cu care suntem bombardaţi şi să facem ceva concret, simplu şi eficient.”

De ce vegetarian? Este o întrebare la care Albert Einstein a răspuns „Nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu ne va mări şansele de supravieţuire pe Terra ca evoluţia la o dietă vegetariană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.