Ficatul

Ficatul transformă şi „umanizează” toate substanţele care intră în corp pentru ca ele să ne poată hrăni celulele fără a le afecta.

De obicei, îmbolnăvirea iniţială a ficatului poate da puţine simptome sau nici un simptom care să ducă cu gândul la o afecţiune hepatică. Se întâmplă de multe ori ca o boală de ficat să fie descoperită la un control de rutină. De aceea este recomandat ca cel puţin o dată pe an să se facă o verificare a stării ficatului prin analize de laborator. CLINICA SANTE vă recomandă un set complet de analize la preţuri accesibile ce poate depista o afecţiune a ficatului în stadiu incipient: TGO, TGP, GGT, FOSFATAZA ALCALINĂ BILIRUBINA DIRECTĂ, BILIRUBINA TOTALĂ, ELECTROFOREZA PROTEINELOR SERICE, AFP (alfa fetoproteină).

Aţi avut intervenţii chirurgicale sau stomatologice, transfuzii de sânge sau aţi fost expus riscului de contaminare cu virusul hepatitei B sau C? CLINICA SANTE vă recomandă efectuarea Ag.Hbs şi Anti HCV.

Iar dacă sunteţi purtător de virus B sau C vă recomandăm efectuarea ADN VIRAL HEPATITA B sau ARN VIRAL HEPATITA C pentru minitorizarea evoluţiei bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.