Transpiraţia excesivă

Transpiraţia este un proces normal, prin care sunt eliminate toxinele din corp. Unele persoane se confruntă însă cu transpiraţia excesivă, iar când se întâmpla acest lucru apare o stare de disconfort.

Prin transpiraţie, corpul îşi reglează temperatura internă. Când transpirăm, este un semn că organismul nostru are nevoie să se răcorească. Transpiraţia excesivă este semnul unei afecţiuni.

În mod obişnuit o persoană transpiră când se expune unor temperaturi ridicate, din cauza efortului din timpul sportului sau din cauza emoţiilor. Se întâmplă însă ca unele persoane să transpire mai abundent decât altele, iar atunci vorbim despre hiperhidroza, adică transpiraţia excesivă. De la ce apare hiperhidroza? Cauzele sunt mai multe: schimbările hormonale, greutate ridicată, anumite boli (diabet, boli de inimă), starea emoţională. Dacă simtiţi că transpiraţi excesiv nu ezitaţi să consultaţi un medic.

Transpiraţia, fie ea excesivă sau normală, nu ne dă o stare tocmai plăcuta. De multe ori se întâmplă ca transpiraţia să aibă un miros neplacut, să fie vizibilaă pe haine şi să ne pună în situaţii stânjenitoare. Prevenirea şi controlul transpiraţiei sunt importante pentru igiena şi confortul fiecărei persoane.

Din fericire, există câteva metode de a ţine în frâu transpiraţia:

  • Poartă haine deschise la culoare, care să nu fie foarte strânse pe corp.
  • Nu purta haine din fibre sintetice (nylon si polyester) sau din mătase.
  • Foloseşte pudra de talc, în general pentru zona subraţului. Se utilizează după duş. În locul pudrei de talc, poţi folosi o felie crudă de cartof, cu care să tamponezi zona. Aplică apoi un deodorant sau un antipersipirant.
  • Redu stresul. Anumite tehnici de relaxare, cum ar fi yoga, meditaţia, te pot ajuta să scapi de transpiraţie.
  • Îngrijeşte-ţi corpul zilnic, fă dus, foloseşte un gel de duş blând. Dacă problema ta este mirosul neplăcut al transpiraţiei, foloseşte un săpun antibacterial.
  • Limiteaza consumul de alimente picante şi cofeina, care declanşează transpiraţia la nivelul feţei. La fel si alcoolul. Bea ceai cald, în special verde, care ajută corpul să-şi reducă temperatura.

Sursa: www.andreearaicu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.