“Copii sănătoşi părinţi fericiţi”

4000 de preşcolari şi 300 de cadre didactice din Galaţi vor fi implicaţi în programul educaţional “Copii sănătoşi părinţi fericiţi”

 

Galaţi, 19 mai 2016: MedLife, liderul medicinei private în România, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Serviciul de Asistenţă Medicală a Municipiului Galaţi lansează astăzi programul “Copii sănătoşi părinţi fericiţi”, fiind primul proiect de informare şi educare dedicat preşcolarilor şi cadrelor didactice din Municipiul Galaţi, inițiat de un operator privat.

Programul educaţional reprezintă o colaborare între cadrele didactice, asistenţii medicali din unităţile de învăţământ preşcolar şi medicii din cadrul clinicii MedLife Galaţi şi are ca scop prevenţia şi informarea cu privire la acordarea primului ajutor.

Proiectul se desfăşoară în perioada mai 2016 – iunie 2017 şi include trei etape. În prima etapă (mai – iulie 2016) medicii MedLife vor face vizite în grădiniţele din Municipiul Galaţi şi vor oferi copiilor o gamă largă de informații legate de prevenție și principiile unui stil de viață sănătos, prin joc şi activităţi recreative. În paralel, medicii pediatri MedLife vor oferi cadrelor didactice sesiuni de consiliere privind urgenţele medicale în grădinițe şi soluții de gestionare a acestora. Ulterior, în luna iulie, cadrele didactice implicate, vor participa la Şcoala de Vară MedLife, unde zilnic vor fi susținute cursuri practice de prim ajutor.

În a doua etapă (septembrie – decembrie 2016) preşcolarii împreună cu cadrele didactice vor vizita Hyperclinica MedLife Galaţi pentru a se familiariza cu echipamentele medicale, circuitele care se respectă într-o unitate medicală precum şi principiile care stau la baza activităţii acesteia.

În a treia etapă (ianuarie – iunie 2017), vor fi testate cunoştinţele acumulate, toţi participanţii urmând să fie implicaţi în Olimpiada MedLife. Această acţiune va include o serie de competiţii la finalul cărora copii vor prezenta informaţiile însuşite legate de prevenţie, respectiv un stil de viaţă sănătos.  

Potrivit reprezentanților MedLife, proiectul “Copii sănătoşi părinţi fericiţi”, face parte dintr-un program mai amplu derulat sub genericul Facem România bine și vizează implicarea a peste 30 de grădiniţe, respectiv 4000 de preşcolari şi a unui număr de 300 de cadre didactice din Municipiul Galaţi.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 16 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internațional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria „Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii trei ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.