Cum afecteaza purtarea tocurilor sanatatea?

Purtarea tocurilor inalte duce la aparitia unui chin inutil la nivelul gleznelor, genunchilor si chiar asupra intregii coloane vertebrale, deoarece corpul functioneaza optim doar in momentul in care fiecare element separat functioneaza corespunzator.

In unele cazuri, aceste modificari compensatorii care rezulta in urma purtarii de incaltaminte inalta pot provoca dureri la nivelul muschilor de la ceafa, punand presiune pe nervi. Astfel, se pot dezvolta durerile de cap cronice.

 Pantofii cu toc confera o forma placuta muschilor gambei, fac piciorul sa para mai lung si mai suplu. Purtarea pantofilor cu toc contribuie la intarirea muschilor pelvini. Cercetatorii de la Universitatea din Verona, Italia, au studiat 66 de femei cu varste sub 50 de ani care purtau pantofi cu toc de aproximativ 8 cm si au descoperit ca purtarea acestora intareste, intr-adevar, acesti muschi. Expertii spun ca un toc de aproximativ 5-6 cm, purtat de doua-trei ori pe saptamana, ar putea reprezenta cea mai buna alegere.Ar trebui sa evitati purtarea tocurilor foarte inalte atunci cand nu este neaparat nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.