Chiropractica

Chiropractica este o formă de medicină alternativă care pune accentul pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mecanice ale sistemului musculo-scheletic, în special la nivelul coloanei vertebrale, deoarece aceste tulburări afectează starea generală de sănătate prin intermediul sistemului nervos. Chiropractorii fac parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri de profesioniști din domeniul sănătății din SUA, cu 44.000 de doctori.

Chiropractica se concentrează pe conformația pacientului, pe legătura acesteia cu sistemul nervos și pe capacitatea corpului de a se regla și vindeca singur. La nivel global, a câștigat recunoaștere datorită eficienței remarcabile.  Fără tratament medicamentos și procedee invazive reușește să rezolve unele dintre cele mai complexe cazuri medicale. Manipularea blândă a coloanei vertebrale reduce presiunea asupra articulațiilor, mușchilor și nervilor. Această detensionare reduce durerea, îmbunătățește funcționarea și restaurează echilibrul, pentru a putea preveni problemele pe viitor.

Chiar dacă rădăcinile terapiei se întorc în timp la vechile culturi egiptene, hinduse sau chineze, cel care a pus bazele acesteia a fost Dr. Daniel David Palmer.

Nu există efecte secundare ca în cazul medicamentelor, de fapt, chiropractica funcționează chiar să repare problema de la rădăcină și nu doar să mascheze simptomele. Durerile de cap, de gât și de spate, traumatisme ale umărului, încheieturilor mâinii și ale gleznelor, precum și multe altele pot fi adeseori ameliorate prin intermediul chiropracticii.

Sursa: www.intermedicas.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.