Ce este diga dentara ?

Diga este o folie extensibilă din latex, care se folosește pentru izolarea dinților în timpul efectuării unei lucrări dentare.  Atunci când este întinsă, aceasta acoperă toate părțile moi ca: buze, limbă, obraji, ferindu-le de înțepături sau tăieturi. Acoperirea acestor zone oferă o vizibilitate crescută, facilitând accesul în zona ce trebuie tratată.

De ce folosim diga?

Diga are rolul de a menține uscată porțiunea unde se lucrează, crescând în timp durabilitatea tratamentelor.

– Previne contaminarea câmpului operator cu salivă.

– Acest aspect este important în special în timpul tratamentelor endodontice, atunci când microorganismele din salivă ar putea contamina canalele radiculare.

– Permite folosirea antisepticelor puternice necesare dezinfectării canalelor endodontice

– În timpul aplicării obturațiilor fotopolimerizabile când este foarte important ca, câmpul operator să fie uscat.

– Medicul are o bună vizibilitate prin menţinerea retracţiei părţilor moi, buze, limbă, obraji, îmbunătățind astfel calitatea tratamentelor.

– Previne înghițirea sau inhalarea instrumentelor, materialelor sau a altor substanțe rezultate in urma diverselor tratamente stomatologice.

Astfel pacienții sunt scutiți să suporte diverse gusturi și mirosuri neplăcute, rulouri de vată pe care trebuie să le mențină “nemișcate”, stresul ca nu cumva să le înghită sau oboseala de a sta cu gura larg dechisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.