DELIRUL DE GRANDOARE !!!

                                                                                                              Dr. Mihaela Chelariu

Stau și mă întreb cine a inventat meseria de ziarist  și industria mass media?

Acel cineva a fost un mare  maninpulator  de mase căci la momentul actual  mass media e o putere politică care poate să rastoarne guverne  , să ucidă mituri sau să reînvie legende.

Dar până la urmă trebuie să acceptăm și puterea aceasta ,sigur in limita decenței.

Ca să mă refer la momentele dramatice pe care le trăim , trebuie să discernem între adevăr și exagerare ,intre exagerare și minciună dar mai ales între exagerare cu bună știință, și adevăr.

Zilele acestea s-au întâmplat evenimente îngrozitoare la unul din spitalele covid din Bucuresti, au murit 3 pacienți prin privare de oxigen. Cine este vinovat ?

Media se repede că ar fi domnul Raed Arafat. La nivel central și mental așa este . Totuși ziariștii știu că nu este posibil ca un om intr-o funcție de secretar de stat să cunoască absolut toate problemele ce ar putea interveni și care ar putea fi previzionate.

Probabil că în alte țări mai civilizate ca noi aceasta funcție este împarțită pe resorturi și posibil ca de aceea nu se întâmplă evenimente ( mă cam indoiesc….ba aș zice prin alte țări ,,se scapă,, din laboratoare și mici,,gândăcei,, ce provoacă pandemii dar ,,ups!!!

Ei, se mai permit astfel de accidente, mor doar câteva milioane de oameni !!!!,,).

Stau la televizor și mă întreb de ce nu au jurnaliștii  consilieri pe probleme medicale ? , și apoi îmi răspund că știu foarte bine unele lucruri dar mai bine dă la tv să ,,înflorești,,!!!!

Oricum concluzia este că trebuie   respectate principiile  de viață și muncă.

Adică fiecare trebuie să își cunoască meseria cât mai bine ,dar in meseriile cheie trebuie un plus.

Este vorba de funcții înalte precum am dat de exemplu precum și altele . 

Oamenii vin și pleacă din funcții ,important rămâne meseria pe care o ai și dacă o ridici la nivel  superior sau doar la un delir de  grandoare!