Sfaturi pentru îmbunătățirea digestiei.

Sistemul digestiv este responsabil de transformarea alimentelor consumate în nutrienti necesari organismului pentru a supraviețui. Neglijarea sănătății sistemului digestiv poate cauza dificultăți în absorbția nutrientilor esentiali. Astfel pot apărea complicații, care iti pot da peste cap programul zilnic. Imbunătătirea activității sistemului digestiv poate avea loc prin schimbări în stilul de viată.

Aceste schimbări sunt reprezentate de:

Includerea în dietă a plantelor.

Plantele au în componența lor un nivel ridicat de fibre. Acest lucru ajută la sănătatea tractului intestinal, astfel eviti o problemă destul de des întâlnită in zilele noastre (constipația). Alt bonus este instalarea rapidă a stării de satietate. Așadar, te pot ajuta si să scazi în greutate.

Plante cu conținut ridicat de fibre: legume, fructe, nuci si seminte, fasole si linte.

Acordă atenție vitezei tale de a mânca. Incearcă să mănânci cât de incet poti.

Odată ce crești cantitatea de fibre din dieta, cantitatea de apă consumată trebuie si ea să crească proportional. Astfel eviti crampele si acumulara de gaze.

 

Adaugă supe în alimentația ta.

Apa si alte lichide ca supele si sucuruile pot usura mecanismul digestiei.

În cazul in care nu esti fan al supei, incearcă ceaiurile de plante sau apa infuzată cu castraveți, lămâi sau lime. Orice preferinte ai, atât timp cât nu contine alcool (acesta deshidratează) sau cofeină (stimulează intestinul prea mult).

Dacă preferi băuturile acide, tine minte că acestea cresc acidul din stomac si provoacă,  pentru unele persoane,  arsuri.

 

Împarte porția de la o masă în porții mai mici.

Consumă cantități mai mici, mai incet. Mestecă alimentele foarte bine pentru a ușura munca sistemului tău digestiv.

 

Fă miscare!

Există ceva cu care sportul să nu te poată ajuta? Lista beneficiilor miscării fizice se mărește constant. Deja știi că este benefică sănătății tale per total. S-a dovedit că oamenii care practică miscare fizică, de orice fel, au o digestie mai sănătoasă.

Trebuie avut în vederea momentul mesei. Pentru unele persoane, sportul efectuat chiar după masă poate provoca indigestie. Încearcă să iti organizezi programul incat antrenamentele tale să fie inainte de masă sau la cel putin o ora după.

 

Adaugă în dieta ta probioticele.

Probioticele reprezintă bacteriile benefice din intestin. Ele se găsesc în iaurturile naturale si alimentele fermentate. Ajută în mod exceptional procesul de digestie. Pot fi adăugate in dietă si prin suplimentele alimentare.

 

Limitează grăsimile.

Grăsimile au tendinta de a stagna în organism cel mai mult, făcându-le cele mai dificile de digerat. S-ar putea să fi experimentat si tu senzația de plenitudine după o masă bogată.

Scade cantitatea de grăsimi din alimentatie. Aici discutăm despre grăsimile procesate: chipsuri, burgeri, fast-food în general. În locul acestora, consumă carne slabă si peste. De asemenea, modul de gătit este important, incearcă grill-ul, în defavoarea prajitului.Vei resimți o schimbare benefică.

 

Organizează-ți un jurnal alimentar.

Notează ce alimente iti provoacă discomfort.

Unele persoane resimt arsuri gastrice în urma consumului de alimente acide, ca rosiile si citricele. Alte persoane sunt sensibile la gluten si produsele lactate.

Alimentele picante sunt, de asemenea, cunoscute pentru efectul lor, provocând dureri stomacale, arsuri si diaree.