Deodorantele naturale. Cum acționează și beneficiile acestora

Toată lumea transpira. Este o funcție naturală și necesară a corpului tău, dar s-ar putea să nu te bucuri de mirosul care îl poate însoți. În ciuda îndoielilor cu privire la eficacitatea sa, deodorantul natural funcționează bine pentru a combate mirosurile fără a perturba acele funcții naturale. Ingredientele pe bază de plante din deodorantele naturale vă pot lăsa să vă simțiți încrezători că sunteți atât fără miros, cât și în siguranță cu privire la ceea ce puneți pe piele. Iată câteva dintre beneficiile de top ale deodorantului natural.

Vă permite să transpirați

Transpirația este mecanismul natural de răcire al corpului tău. Transpirația este modul în care corpul reglează temperatura. Transpirația îți lasă pielea prin pori și se evaporă în exterior, ceea ce te ajută să te răcori. Unul dintre cele mai mari beneficii ale deodorantului natural este că ajută la eliminarea mirosului nedorit, permițând totuși corpului să transpire și să vă răcorească.

Opreste mirosul natural

Nu transpirația provoacă mirosul corpului, ci mai degrabă transpirația combinată cu bacteriile care există deja pe piele. Potrivit Clinicii Mayo , corpul tău are două tipuri de glande sudoripare: glande ecrine, care secretă lichid pe suprafața pielii și glande apocrine, care se dezvoltă în zonele cu mulți foliculi de păr, cum ar fi axile. Lichidul secretat de glandele apocrine este inodor până când se amestecă cu bacteriile de pe piele.

Deci, cum funcționează deodorantul natural ? În loc să vă oprească pielea de la transpirație, ajută la neutralizarea mirosului cu substanțe botanice derivate în mod natural. Multe substanțe botanice naturale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, au și proprietăți antibacteriene, potrivit unei recenzii din revista Clinical Microbiology Reviews . Aceste ingrediente funcționează pentru a ascunde mirosurile neplăcute și pot ajuta la minimizarea bacteriilor de pe piele, care este ceea ce provoacă mirosul în primul rând.

Este prietenos cu pielea

Dacă ți-ai îndepărtat părul de pe axile prin ras sau prin alte metode, atunci știi exact cât de sensibilă poate fi pielea ta în acea zonă și cât de iritată poate deveni. Dar ingredientele pe bază de plante din deodorantele naturale, cum ar fi uleiul de sâmburi de palmier și ceara de ricin, pot oferi o senzație netedă, de condiționare a pielii.

Deodorantele naturale vă pot ajuta, de asemenea, să evitați alte iritații ale pielii, cum ar fi erupțiile cutanate și reacțiile alergice. Un studiu publicat în Contact Dermatitis a concluzionat că deodorantele sunt cauza principală a erupțiilor cutanate alergice pe bază de parfum. Privirea atentă la etichetele ingredientelor vă poate ajuta să determinați ce substanțe doriți să evitați în produsele dumneavoastră.