Ceaiul de lămâiță. Adjuvant în cazul depresiei și anxietății.

Oamenii pot cumpăra ceai cu melisa din majoritatea magazinelor alimentare, farmaciilor și online . Oamenii o pot face și acasă dacă au acces la o plantă de melisa.

Pentru a face ceai de melisa din plantă, o persoană ar trebui să folosească următoarele instrucțiuni:

  • Îndepărtați frunzele proaspete și clătiți bine.
  • Așezați frunzele pe o foaie de copt până se usucă – oamenii pot păstra balsam de lămâie uscat timp de câteva luni și își pot păstra în continuare aroma.
  • Se fierbe apa si se adauga frunzele uscate.
  • Lăsați-le să se înmoaie, sau să se înmoaie, timp de aproximativ 5 minute, apoi adăugați zahăr sau miere, dacă doriți.

Numeroase studii discută beneficiile extractului de melisa, uleiurilor sau capsulelor.

Cercetătorii au concluzionat că extractul de apă fierbinte din frunza de melisa poate oferi beneficii pentru sănătate leziunilor tisulare asociate cu glicație în vasele de sânge și pielea adulților sănătoși. Daunele asociate cu glicație sunt strâns legate de apariția diferitelor boli și fenomene de îmbătrânire.

Pot exista unele utilizări terapeutice pentru melisa, dar eficacitatea se poate schimba atunci când o persoană îl consumă sub formă de ceai făcut cu melisă de lămâie uscată.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege mai bine potențialele beneficii ale ceaiului cu melisa.

Melisa poate oferi unele beneficii pentru sănătate, pe care le prezentăm mai jos.

Îmbunătățește starea de spirit și funcția cognitivă

Cercetarile sugerează că balsamul de lămâie poate beneficia starea de spirit și performanța cognitivă. Studiul a demonstrat că tratamentul cu melisa a dus la îmbunătățiri ale sarcinilor care implică memorie, concentrare și matematică.

Descoperirile sugerează că balsamul de lămâie poate fi eficient în îmbunătățirea anxietății și a simptomelor depresiei la unii oameni. Cu toate acestea, cercetătorii observă că sunt necesare studii suplimentare de înaltă calitate pentru a stabili cu fermitate eficacitatea clinică a balsamului de lămâie. Aceste descoperiri se referă și la suplimentele cu melisa – nu la ceaiul cu melisa.

Ajutor la insomnie

Ingerarea de melisa poate ajuta persoanele care suferă de insomnie sau au dificultăți în a adormi și a rămâne adormit.

Un studiu a investigat legăturile dintre melisa și beneficiile pentru persoanele aflate în postmenopauză. Cercetătorii au ajuns la concluzia că ar recomanda melisa pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor aflate la menopauză cu tulburări de somn.

Un studiu suplimentar a explorat, de asemenea, efectele melisei asupra tulburărilor de somn la persoanele cu angină cronică stabilă (CSA) . Rezultatele au demonstrat că suplimentarea de 8 săptămâni cu melisa poate reduce depresia, anxietatea, stresul și tulburările de somn la persoanele care au CSA.

Alte studii au descoperit că balsa de lămâie are efecte pozitive asupra insomniei atunci când este combinată cu alte ierburi și nutrienți. De exemplu, IQP-AO-101 conține extract de sparanghel , extract de șofran , extract de melisă de lămâie, vitamina C , vitamina E și zinc .

Rezultatele studiului clinic arată că IQP-AO-101 îmbunătățește calitatea și bunăstarea somnului la persoanele cu tulburări moderate de somn și este bine tolerată.

Susține sănătatea gastrointestinală

Persoanele care se confruntă cu disconfort gastro-intestinal frecvent pot beneficia de pe urma consumului de melisa.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a concluziona cât de eficient este ceaiul de lămâiță pentru GI.

Ajută la ameliorarea durerilor menstruale

Crampele menstruale , cunoscute sub numele de dismenoree, pot fi extrem de dureroase pentru unele persoane.

Un studiu a arătat că consumul de extract de melisa poate ajuta la reducerea dismenoreei moderate până la severe. Cercetătorii au observat că acest efect poate fi legat de efectele antispastice ale acestei plante -inhiba contractiile muschilor netezi din tractul gastrointestinal.

Poate ajuta la boala Graves

Boala Graves este locul în care sistemul imunitar al corpului atacă tiroida. Acest lucru determină o supraproducție de hormoni tiroidieni, cunoscută sub numele de hipertiroidism .

Un studiu a discutat despre felul în care doi indivizi cu boala Graves au consumat bugleweed și melisa. De-a lungul timpului, ambii indivizi au avut niveluri sanguine normale ale hormonului de stimulare a tiroidei. Cu toate acestea, este necesar un studiu suplimentar al efectelor anti-tiroidiene ale melisei la oameni pentru a o evalua ca terapie în boala Graves.

Persoanele cu boala Graves ar trebui să discute cu medicul lor despre utilizarea balsamului de lămâie ca agent terapeutic înainte de a începe să o consume în mod regulat.

Potential antioxidant

Melisa poate actiona ca un antioxidant puternic evidențiază modul în care această plantă poate scădea cantitatea de specii reactive de oxigen și poate fi utilă pentru persoanele cu:

  • Diabet
  • boli cardiovasculare
  • boli neurodegenerative precum Parkinson și Alzheimer

De asemenea, cercetare a confirmat ca acel extract de melisă posedă o activitate virucidă ridicată – capacitatea de a distruge virușii. Acest extract a fost folosit de cercetători împotriva virusului herpes simplex tip 1 , care cauzează herpes labial .