Enzimele digestive. Surse naturale din care sa le procurăm.

Ce sunt enzimele digestive?
Când mănânci, sistemul tău digestiv, în special stomacul și intestinele, se apucă să culeagă proteine, vitamine, grăsimi și carbohidrați din alimente. Acești nutrienți intră în sânge, iar corpul tău îi folosește pentru energie, creștere și reparații.
 
Dar nimic din toate acestea nu s-ar putea întâmpla fără enzime digestive, cele trei tipuri principale sunt:
 
Proteaza trage proteinele din alimente și le transformă în aminoacizi și peptide mici pentru a le construi și repara.
Amilaza descompune carbohidrații în zaharuri simple pentru energie.
Lipaza descompune grăsimile în acizi grași.
Alte enzime, lactaza , maltaza și zaharaza , sunt fiecare responsabile pentru descompunerea diferitelor tipuri de zahăr. Lactaza descompune zahărul găsit în lactate. Maltase descompune maltoza, zaharurile din zahărul de malț. Zaharoza descompune zaharoza, care provine din trestie de zahăr sau sirop de sfeclă.

Chefir

În secțiunea de lactate, căutați această băutură din lapte fermentat, care este groasă și cremoasă. În timp ce studiile sugerează că poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, chefirul este căutat în primul rând pentru beneficiile sale bune pentru sănătatea intestinală, inclusiv probioticele și enzimele digestive. În chefir, enzimele digestive precum lipaza, lactaza și proteaza sunt create atunci când bacteriile din băutură se dezvoltă. Pe măsură ce bacteriile cresc și se înmulțesc, numărul de nutrienți și enzime se extinde, de asemenea.

Miere

Mierea este un superaliment când vine vorba de enzime, deoarece conține amilază, protează, diastază și invertazăDiastaza descompune amidonul în maltoză digerabilă. Invertaza descompune zaharoza în surse energetice ușoare, glucoză și fructoză. Asigură-te că o mănânci crudă. Mierea încălzită nu are niciunul dintre binele pentru tine, are mai puține enzime intacte – doar reține că mierea crudă poate fi periculoasă pentru copiii sub vârsta de un an și pentru femeile însărcinate. 

Ghimbir

Ghimbirul este binecunoscut pentru efectele sale anti-greață, dar rădăcina conține și o enzimă digestivă numită zingibain. Este un tip de protează și descompune proteinele din alimentele pe care le consumi. Ghimbirul este deosebit de bun pentru stimularea unui tract gastrointestinal blocat. Consumul sau consumul de alimente cu ghimbir va favoriza contracțiile mușchilor care căptușesc organele digestive. De asemenea, se întâmplă că rădăcina este bună pentru păr, piele și unghii.

Miso

Miso este grozav pentru mult mai mult decât supă. Produsul fermentat din boabe de soia este o sursă bogată de enzime digestive, inclusiv lactază, lipază, amilază și protează. În plus, miso este o sursă bună de probiotice, datorită procesului de fermentație. Duo-ul de enzime digestive și bacteriile intestinale sănătoase este o doză puternică sănătoasă pentru sistemul tău digestiv. Într-adevăr, cercetările sugerează că miso, precum și alte alimente fermentate, pot ajuta la ameliorarea simptomelor problemelor digestive , cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS).

Ananas

Ai observat vreodată cum puiul și porcul sunt adesea asociate cu ananas? Poate exista o explicație digestivă. „Ananasul conține bromelaină, o protează. Consumul de ananas alături de alimente bogate în proteine ​​sprijină digestia mesei. Ananasul este printre cele mai sănătoase fructe pentru corpul tău.

Kimchi

La fel ca miso, kimchi-ul este un aliment fermentat, începând cu varza, în acest caz. Fermentarea introduce o mulțime de bacterii sănătoase în mâncarea tradițională coreeană, iar bacteriile produc enzime digestive care sunt bune pentru tractul gastro-intestinal și organismul în general.

Kimchi este bogat în protează, lipază și enzime amilază. Cercetările sugerează că kimchi este bun pentru câteva alte afecțiuni de sănătate, inclusiv colesterolul ridicat. Un studiu a constatat că hrana de varză fermentată a scăzut colesterolul LDL (tipul rău).

Mănâncă kimchi-ul fără a-l încălzi mai întâi pentru a obține cele mai bune beneficii pentru tractul gastro-intestinal: Mâncarea crudă, adică alimentele care nu au fost încălzite peste 116 grade Fahrenheit, furnizează enzimele necesare pentru digestia completă și descompunerea nutrienților.