Cum să construiești sistemul imunitar al copilului tău?

Când copiii tăi încep un  nou an școlar  și se întorc la clasă, imunitatea este întotdeauna o mare preocupare pentru părinți, deoarece sezonul de răceală și gripă se profilează.

Având în vedere că COVID-19 încă circulă în această toamnă, vaccinarea și respectarea recomandărilor pentru o bună igienă a sănătății reprezintă un început.

Dar copiii și copiii mici încă au nevoie de anumite substanțe nutritive și vitamine care să le ajute să-și întărească sistemul imunitar și să le ajute să se protejeze împotriva tuturor  celorlalți  germeni cu care se vor confrunta, fie la clasă, fie acasă.

Cunoașterea celor mai bune alimente care pot ajuta la întărirea imunității vă poate ajuta atunci când planificați mesele pentru copilul dumneavoastră, fie că este la ora mesei sau la o gustare după școală.

Puteți crește imunitatea cu suplimente?

În unele cazuri, suplimentele pot fi un stimulent imunitar pentru copii. Acestea sunt suplimentele care sunt verificate de furnizori terți. Asta înseamnă că o altă parte a intrat și a verificat vitamina pentru a-i verifica calitatea.

Există, totuși, momente în care suplimentele au sens. Poate că ai de-a face cu un pretențios sau te lupți cu dieta unui copil pentru a le obține nutrienții de care au nevoie. În aceste cazuri, suplimentele pot ajuta.

Creșteți imunitatea cu vitamina D

În timp ce copiii tăi își pot obține cea mai mare parte a vitaminei D absorbindu-se de soare, acest lucru este mai greu de făcut atunci când folosesc protecție solară, în lunile mai reci și în timpul anului școlar. Alimentele care oferă cele mai mari cantități de vitamina D, de asemenea, nu sunt în meniul tipic pentru copii. Acestea includ pește gras (cum ar fi păstrăvul, somonul, tonul și sardinele) și ciupercile.

Alimentele fortificate precum laptele, iaurtul, sucul de portocale și alternativele de lapte non-lactate (cum ar fi laptele de soia sau de migdale) oferă aproximativ 5% până la 25% din valoarea zilnică recomandată (RDA) de vitamina D.

Cu toate acestea, ea adaugă că, deoarece vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, se absoarbe cel mai bine atunci când este luată cu grăsimi. Țineți cont de acest lucru atunci când copiii dumneavoastră consumă vitamina D. Dacă un aliment conține deja grăsimi în mod natural (de exemplu, pește gras și lapte integral), nu este o problemă. Când un aliment nu o face (cum ar fi sucul de portocale sau unele alternative la lactate), veți dori ca copiii tăi să-l asocieze cu o masă sau o gustare care conține grăsimi.

Sunt necesare suplimente de vitamina D?

Un supliment poate fi necesar dacă nivelul de vitamina D din sângele copilului dumneavoastră este sub limitele normale. Dar există o oarecare dezacord cu privire la parametrii unui interval normal. În general, se consideră că copiii au o deficiență de vitamina D atunci când valoarea lor sanguină este sub 20. Dar unele date de sănătate indică faptul că orice peste 12,5 este considerat sigur, în timp ce alții susțin că valorile sub 30 sunt considerate insuficiente.

Dacă ești îngrijorat că nivelul de vitamina D al copilului tău este scăzut. Tu și medicul pediatru al copilului dumneavoastră puteți determina cei mai buni pași următori pe baza rezultatelor, inclusiv ce doză de supliment de vitamina D ar putea avea sens.

Cantitatea de vitamina D de care ai nevoie zilnic depinde de vârsta ta. Cantitățile zilnice medii recomandate pentru copii și adolescenți sunt enumerate mai jos în  micrograme  (mcg) și  unități internaționale  ( UI ):

  • De la naștere până la 12 luni: 10 mcg (400 UI).
  • Copii 1-12 ani: 15 mcg (600 UI).
  • Adolescenți 13-19 ani: 15 mcg (600 UI).

Creșteți imunitatea cu zinc

Unul dintre cele mai importante minerale care poate ajuta sistemul imunitar al unui copil este zincul. Se găsește de obicei în alimentele pe bază de proteine. Deci stridiile, carnea roșie și carnea de pasăre sunt unele dintre cele mai bune surse.

Fasolea și nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de zinc, spune ea, deși alimentele de origine animală vor furniza mai mult mineral.