Curățare naturală a ficatului și a vezicii biliare.

Ficatul este cel mai mare organ intern din organism și este responsabil de detoxifiere , precum și de multe alte roluri pentru a ne menține sănătoși. Pentru a-și menține funcția, ficatul trebuie să nu aibă obstacole pentru a funcționa optim. Poate că nu știți, dar acum depozitele de bilă și lipide se adună în vezica biliară. Când se solidifică, aceste mase sunt denumite în mod obișnuit calculi biliari și vă pot înfunda atât ficatul, cât și vezica biliară! Mulți oameni în aceste zile încearcă o curățare a ficatului și a vezicii biliare în speranța că totul va fi curățat și va face ca ficatul și vezica biliară să funcționeze optim. Cu toate acestea, o curățare a ficatului și a vezicii biliare poate să nu elimine deloc calculii biliari, poate avea efecte secundare periculoase și necesită atenție și prudență.

Pentru a putea digera corect alimentele, tubul digestiv are nevoie de putin ajutor. Acesta obține acest lucru din ficat, vezica biliară și pancreas.

Una dintre funcțiile ficatului este producerea de bilă. Bila este stocată în vezica biliară și călătorește prin canalele cistice către intestinul subțire, unde este eliberată pentru a ajuta digestia. Atât lobii drept, cât și cei stângi ai ficatului sunt formați din celule, numite hepatocite, care produc și secretă bilă în căile biliare. Bila este apoi transportată în vezica biliară, care o stochează până în momentul în care este utilizată pentru procesul digestiv al intestinului subțire. Cu toate acestea, calculii biliari pot împiedica bila să se îndrepte în mod eficient către intestine prin înfundarea canalelor, ceea ce, la rândul său, împiedică digestia și procesul de detoxifiere, punând stres asupra ficatului și afectând indirect restul corpului.

Colecistita și colangita apar atunci când există un blocaj între vezica biliară și intestinul subțire. Apar inflamația și posibila infecție. Cu toate acestea, poate exista un blocaj parțial sau un blocaj ocazional, deoarece calculii biliari se deplasează în și din canalul cistic, care pot afecta negativ procesul de detoxifiere al organismului fără aceste semne. În același timp, bila poate începe să umple vezica biliară și să curgă înapoi în ficat, unde este produsă, congestionând-o. Atunci când ficatul nu se poate detoxifia în mod corespunzător, se acumulează toxine periculoase, punând stres asupra organismului. Dacă acest lucru continuă pentru o perioadă, iar glandele suprarenale devin suprasolicitate, poate rezulta oboseală suprarenală .

Factorii care contribuie la formarea calculilor biliari includ consumul de produse lactate, ciocolată, grăsimi trans, îndulcitori artificiali și carne roșie, pe lângă fumat, stres și alcool. Alți factori de risc includ diabetul, postul, sarcina, obezitatea și administrarea de medicamente pentru colesterol sau contraceptive.

Litiază biliară și AFS

Când ficatul și vezica biliară devin supraîncărcate cu calculi biliari, provocând congestie hepatică, procesul său natural de detoxifiere este mai puțin eficient, iar toxinele au șansa de a se acumula în celulele adipoase.

Eliberarea ficatului de aceste calculi biliari va ajuta la grăbirea procesului de detoxifiere, ajutând ficatul să adune radicalii liberi periculoși și toxinele stocate în celulele adipoase, eliberându-le din organism, precum și protejându-vă de multe afecțiuni, inclusiv sindromul de oboseală suprarenală (AFS).

Cei cu sindrom de oboseală suprarenală ar putea dori să ia în considerare o curățare a ficatului și a vezicii biliare. O spălare a ficatului este un tip de curățare care are rolul de a detoxifia ficatul și de a elimina calculii biliari acumulați înainte ca aceștia să poată provoca daune grave. Cu toate acestea, este important să consultați un doctor cu experiență înainte de a începe o curățare a ficatului și a vezicii biliare sau prin programe intense de detoxifiere. Efectuarea unei curățări a ficatului și a vezicii biliare sau spălări de apă în stadii de oboseală suprarenală avansată poate lăsa adesea organismul într-o stare slăbită din cauza stresului pe care îl pune asupra ficatului și corpului. Atunci când se solicită prea multe unui organism care are deja simptome de oboseală suprarenală, suprarenalele nu mai pot funcționa optim și urmează repercusiuni.

În astfel de cazuri, o modalitate mai bună de acțiune este:

  • eliminați toți factorii de stres (inclusiv detoxifierea care impune cerințe mari asupra organismului).
  • evitați cofeina, deoarece întrerupe tiparele de somn.
  • dormi suficient, permițând suprarenalelor să se odihnească pentru a funcționa optim.
  • faceți suficient exerciții fizice pentru a ajuta la normalizarea cortizolului și a altor niveluri hormonale și pentru a reduce depresia.
    (Excesul de efort, totuși, ar putea duce la un accident suprarenal, mai ales în etapele ulterioare ale epuizării suprarenale, așa că aveți grijă.)
  • evitați televizorul și computerul înainte de a merge la culcare, deoarece acestea influențează nivelul melatoninei.

Spălarea ficatului este o curățare a ficatului și a vezicii biliare peste noapte, la domiciliu, care se poate face pe parcursul weekendului. Ar trebui să fie nevoie de aproximativ 6-8 spălări  pentru a curăța complet ficatul și vezica biliară, îmbunătățirea sănătății observată de obicei la 3-4 spălări.

Cea mai bună parte a acestui remediu este că aveți nevoie doar de câteva lucruri. Sucul de mere organic, sărurile Epsom, uleiul de măsline și 3 grapefruit sunt tot ceea ce este necesar pentru o spălare. Instrucțiunile adecvate pot fi furnizate de medicul dumneavoastră, adaptate nevoilor specifice ale corpului dumneavoastră. Un colon, sau poate mai multe, poate fi necesar înainte de spălare pentru a vă asigura că calculii biliari pot fi eliminați în mod corespunzător, dacă corpul dumneavoastră este suficient de puternic pentru a se descurca și a face corect.