Argila medicinală. Află la ce poti să o folosești.

În timpurile moderne, am uitat în mare măsură că culturile de-a lungul veacurilor au folosit argila bentonită și alte argile vindecătoare pentru nutrienții lor și pentru a ajuta organismul să scape de toxine.

Dacă luăm un indiciu de la natură, multe animale se vor îndrepta instinctiv să mănânce murdărie și lut pentru a ajuta la îndepărtarea otrăvurilor din sistemele lor sau în perioadele de boală sau suferință.

Mai recent, argilele vindecătoare precum argila bentonită au câștigat din nou popularitate pentru detoxifierea internă și externă și cu un motiv întemeiat.

Argila bentonită constă din cenușă vulcanică învechită, cunoscută și sub numele de „Montmorillonit”. Numele provine de la cel mai mare depozit cunoscut de argilă bentonită situat în Fort Benton, Montana.

Este o culoare gri/crem inodora, cu o consistenta aproape moale, foarte fina. Spre deosebire de alte argile, nu se pătează și este ușor de lucrat în rețetele de frumusețe și remedii naturale.

Argilele vindecătoare precum bentonita au o concentrație mare de minerale, inclusiv silice, calciu, magneziu, sodiu, fier și potasiu. De asemenea, absoarbe și elimină toxinele, metalele grele, impuritățile și substanțele chimice.

Beneficiile argilei bentonite și cum funcționează

Argila bentonită este o argilă unică datorită capacității sale de a produce o „încărcare electrică” atunci când este hidratată. La contactul cu fluidul, componentele sale electrice se schimbă, purtând o sarcină negativă puternică care se leagă de sarcina pozitivă a multor toxine.

Atunci când vine în contact cu o toxină, o substanță chimică sau un metal greu, argila va absorbi toxina și va elibera mineralele acesteia pentru ca organismul să le folosească. De asemenea, bentonita ajută la obținerea oxigenului către celule, deoarece trage excesul de hidrogen și permite celulelor să-l înlocuiască cu oxigen.

  • tulburări digestive cum ar fi refluxul de acid, constipația, balonarea, gazele etc. (Argul caolin a fost ingredient comun în medicamente precum Maalox și Rolaids de ani de zile.)
  • ajută la problemele de piele și alergii
  • furnizarea de minerale pentru organism
  • refacerea după vărsături și diaree
  • detoxifiere
  • preparate pentru sănătatea orală
  • extern pentru toate tipurile de probleme ale pielii și pentru a accelera vindecarea

Cum se folosește argila bentonită

  • Pe piele : extern, aplic o pastă de argilă bentonită și apă pe orice iritație a pielii, cum ar fi pete, mușcături de insecte, tăieturi, mâncărimi ale pielii sau arsuri. Il las sa actioneze pana se usuca si il spal. Se spune că acest lucru este deosebit de calmant pentru mâncărimea pielii de la eczeme, psoriazis, varicela etc.
  • Detoxifierea axilelor : Folosesc un amestec de argilă bentonită și oțet de mere pentru a-mi detoxifia axilele. 
  • Cataplasma pielii pentru mușcături de insecte/arsuri/tăieturi/înțepături : pentru probleme mai grave, creez o cataplasmă punând un strat gros de argilă pe piele și aplicând peste ea un tifon sau o cârpă umedă. Împachetez zona și las cataplasma, schimbându-se la fiecare 2 ore.
  • Mască de față : Multe produse de înfrumusețare folosesc argilă bentonită pentru capacitatea sa de a se lega și de a elimina toxinele și impuritățile. Pentru o piele netedă și sănătoasă, se face o mască de argilă bentonită pur și simplu amestecând o pastă de bentonită și apă. Lasă sa actioneze 20 de minute si spală cu apa calduta.
  • Baie de detoxifiere : se adaugă aproximativ 1/4 cana de argila bentonita in apa de baie pentru o baie de detoxifiere relaxanta care catifeleaza pielea.
  • Pentru sănătatea orală : Datorită abilității sale excelente de a se lega de metale grele și toxine, precum și de a furniza minerale, se foloseste argila bentonită. Poate fi folosit chiar și singur pentru periaj și este lipsit de gust și relativ lipsit de textură.