Beneficiile semințelor de in.

Mult mai mult decât un topping delicat de presărat peste fulgi de ovăz sau un castron colorat de acai, semințele de in s-au dovedit a fi un aliment puternic, plin de beneficii pentru sănătatea inimii și proprietăți protectoare. Și, deși pot părea asemenea semințe mici, nu lăsați dimensiunea lor mică să vă păcălească: semințele de in (cunoscute și sub numele de semințe de in) sunt încărcate cu vitamine și nutrienți notabile, cum ar fi fibre vegetale, proteine ​​și acizi grași.

Semințele de in sunt fantastice pentru digestie.

Pentru cei care suferă de nereguli, aceste pietre prețioase minuscule pot fi o cheie pentru ameliorarea constipației. Semințele de in conțin cantități mari de fibre care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive. Semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile.

Fibrele insolubile promovează mișcarea materialului prin sistemul digestiv și măresc volumul scaunului. Mâncarea unei diete bogate în fibre ajută la creșterea dimensiunii și greutății scaunului și a le înmoaie pentru a ajuta la promovarea și menținerea regularității și pentru a preveni constipația.

Sunt o sursă bună de proteine.

Proteina este un element important pentru oase, mușchi, cartilaj și piele. (De fapt, știai că părul și unghiile tale sunt în mare parte proteine?) Semințele de in sunt o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate, pe bază de plante. O linguriță de semințe de in conține aproape 2 grame de proteine, așa că semințele de in sunt o opțiune viabilă, plină de proteine, pentru cei care caută alternative la sursele de proteine ​​animale. Adăugarea de semințe de in la o salată sau un smoothie vă poate ajuta să vă creșteți aportul de proteine .

Semințele de in conțin grăsimi polinesaturate, sănătoase pentru inimă.

Grăsimile bune pentru tine găsite în semințele de in (alias atotputernicii omega-3) pot aduce beneficii celor cu boli de inimă. „Semințele de in au fost asociate cu mai multe beneficii pentru sănătatea inimii: potențial reducerea nivelului tensiunii arteriale, a nivelului de trigliceride, a nivelului de colesterol rău și a inflamației în organism, ajutând în același timp la creșterea nivelului de colesterol bun. Conțin, de asemenea, acizi grași omega-3 care au fost legați de mai multe beneficii pentru sănătate, care includ sănătatea creierului și sănătatea inimii; care pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale și a inflamației și care ajută la creșterea nivelului bun de colesterol.

Ele pot ajuta la reducerea riscului de cancer.

Pe lângă importanții acizi grași omega-3, s-a demonstrat că semințele de in previn dezvoltarea tumorilor canceroase.8Acest lucru se poate datora faptului că inul este bogat în lignani (un grup de compuși bioactivi care sunt plini de proprietăți antioxidante) care pot proteja organismul de cancer prin încetinirea creșterii tumorilor existente. Un studiu clinic uman a arătat că consumul unei brioșe care conține 25 de grame de semințe de in timp de 40 de zile a demonstrat potențialul de a reduce creșterea tumorii la femeile aflate în postmenopauză care au fost nou diagnosticate cu cancer de sân.

Semințele de in pot ajuta la reducerea inflamației pielii.

Nu numai că semințele de in sunt pline de beneficii nutriționale interne atunci când sunt consumate în mod regulat, dar conțin și beneficii masive de frumusețe atunci când sunt aplicate direct pe piele. Deoarece semințele de in sunt bogate în omega-3 antiinflamatorii, ele pot ajuta la reducerea inflamației pielii. De asemenea, s-a dovedit că fibrele de in au un efect de vindecare asupra pielii. Un mic studiu a constatat că femeile care au folosit zilnic ulei de semințe de in au dus la îmbunătățirea elasticității pielii, la creșterea hidratării și la un ten mai luminos.

Cum să mănânci semințe de in

Una dintre modurile mele preferate de a include semințele de in este să le adaug la aluatul preferat pentru micul dejun, cum ar fi pâinea, clătitele sau vafele. Sunt practic lipsite de gust și, atunci când sunt măcinate, nu vor schimba textura aluatului. Acesta este o modalitate simplă de a adăuga nutrienți la masă fără a sacrifica gustul sau aroma. Și din nou, le puteți arunca peste salate, legume, fulgi de ovăz și smoothie-uri. Adăugați-le în pestos, hummus și sosuri. Fii creativ – pentru că opțiunile sunt într-adevăr nesfârșite.