Gripă sau răceala? Află diferentele dintre acestea.

Cum puteți face diferența dintre simptomele gripei și ale răcelii

1. Simptomele gripei apar rapid

Gripa vă va surprinde adesea cu cât de repede încep simptomele și cât de gravă poate deveni boala. În mod clasic, gripa începe cu un debut brusc de febră, frisoane, dureri musculare, dureri ușoare de cap și oboseală. Este posibil să aveți și alte simptome, cum ar fi curgerea nasului și tusea. Te simți prost și te simți prost repede.

Cât durează gripa?

Debutul gripei are loc de obicei la aproximativ una până la patru zile după infecție, iar simptomele durează de obicei cinci până la șapte zile. Cu toate acestea, oboseala poate rămâne pentru câteva zile în plus.

Cât durează o răceală?

O răceală apare treptat și va dura de obicei mai mult decât gripa. Germenii de răceală sunt contagioși în primele trei zile. Și în timp ce tusea și congestia ta pot dura până la trei săptămâni, alte simptome de răceală care durează mai mult de o săptămână, cum ar fi febra, disconfortul toracic sau durerea sinusurilor pot fi un semn al unei infecții bacteriene sau sinusurilor.

Dacă aveți simptome de lungă durată, nu le ignorați. Vorbeste cu un doctor. Aceștia pot ajuta la diagnosticarea problemei și pot recomanda un plan de tratament.

2. Răceala nu vine de obicei cu o febră semnificativă

Deși este posibil să alergi puțin mai cald, răcelile rareori vin cu o febră semnificativă. Și, deși încă poți avea gripă fără febră, gripa vine de obicei cu câteva zile peste 100 ° Fahrenheit.

Probabil că febra gripală va apărea rapid. Acesta este un simptom deosebit de comun al gripei la copii . Fii cu ochii pe cei mici și pe cei în vârstă, deoarece aceștia vor fi mai susceptibili la complicații. De asemenea, continua să bei lichide și odihnește-te mult.

3. O tuse uscată țipă gripă

În timp ce tusea este atât un simptom de răceală, cât și un simptom de gripă, tipul de tuse pe care îl experimentați este foarte diferit. Gripa va provoca o tuse uscată care nu produce mucus. Dar o răceală produce adesea mucus, așa că o tuse umedă cu flegmă este frecventă.

4. Durerea în gât, strănutul sau nasul înfundat sunt simptome mai frecvente ale răcelii

Dacă aveți aceste simptome, cel mai probabil aveți o răceală. În timp ce strănutul sau nasul înfundat ar putea însoți gripa, acestea sunt mai frecvente în timpul unei răceli.

5. Gripa vine cu dureri musculare

Durerile și durerile sunt foarte frecvente în cazul gripei, dar rare în cazul răcelii. Dacă aveți febră și aveți dureri generale, este aproape sigur că este gripă.

6. Oboseala extremă este un semn revelator al gripei

Dacă trageți sau simțiți o oboseală extremă, probabil că este de la gripă. Uneori, veți continua să vă simțiți epuizat timp de câteva zile, chiar și după ce alte simptome de gripă încetează. Pe de altă parte, o răceală rareori te va opri din a-ți îndeplini sarcinile de zi cu zi.

Cu toții am avut răceli și știm că odată cu ea poți avea o febră ușoară, dureri sau tuse. Dar dacă simți că ai fost lovit de un camion, este mai probabil să ai gripă.