Chirurgia pleoapelor – Blefaroplastia.

Blefaroplastia este cea mai des efectuată procedură chirurgicală în cabinetul de chirurgie plastică și estetică. Se adresează pleoapei superioare în special dar si pleoapei inferioare. Este o interventie de finețe având ca scop final reîntinerirea aspectului feței, în special a zonei perioculare.

Când să ne adresăm medicului pentru acest tip de intervenție?

  1. Aspectul obosit. Pleoapele grele și lăsate creează un aspect obosit și îmbătrânit
  2. Greutatea crescută a pleoapei superioare. Datorată excesului de piele, în acest caz majoritatea pacienților depun un efort notabil pentru a ține pleoapa superioară ridicată iar mușchii perioculari vor fi încordați în permanență, provocând durere.
  1. Probleme de vedere. În cazuri severe, excesul de piele depășește limita genelor si poate intra în câmpul vizual.
  1. Dificultăți. Vă este greu să folosiți produse cosmetice la nivelul ochilor

Avantajele Blefaroplastiei

Chirurgia pleoapelor – Blefaroplastia

  1. Rezultate imediate și de durată
  2. Riscuri scăzute intraoperatorii și postoperatorii
  3. Perioada scazută de recuperare postoperatorie
  4. Nu vei avea un aspect fals dupa operație. Va fi o schimbare majoră la nivelul feței dar nu va ști nimeni să spună unde anume s-a intervenit chirurgical.
  5. Medicul personalizează intervenția în funcție de pacient – de regulă este o intervenție ce se efectuează cu anestezie locală, în urma unor măsurători se marchează pielea în exces urmând a fi excizată. Durează maxim 2h.
  6. Se pot exciza ‘’pungile de grăsime’’ de la nivelul pleoapelor
  7. Din punct de vedere financiar, blefaroplastia este una dintre cele mai ieftine intervenții estetice, cu un impact major în viața socială.