Criosauna și rolul ei.

Motivație

Multă muncă

Autodisciplină

Încredere

Anduranță

De ce este esențială recuperarea?

Pentru că ajută la antrenamentele mai intense, la prevenirea leziunilor musculare și articulare, combate durerea , inflamatia și oboseală.Traumatismele sportive acute sau cronice complică selecția și antrenamentele spotivilor și limitează frecvența și intensitatea acestora, existând și riscul apariției complicațiilor ulterioare.

Până în prezent, pentru a rupe cercul vicios durere-contractură musculară-durere, procedurile reci includeau aplicarea de cloretan și alți freoni.Aerocrioterapia prin criosauna, deschide noi orizonturi în recuperarea sportivă fiind recomandată de medicină sportivă în:

  • tratamentul și recuperarea după traumatisme acute și cronice;
  • dezvoltarea și menținerea formei sportive;
  • pregătirea fizică și psiho-emoțională a sportivilor înaintea competițiilor;
  • prelungirea vieții competiționale a sportivilor;

Cererea și necesitatea de a introduce criosauna în viață unui sportiv, se bazează pe înalta ei eficiență determinată de timpul de expunere foarte scurt (3 minute) și temperatura extremă (-180 grade Celsius) cu atât mai mult că nu-i face rău, ci dimpotrivă, îi îmbunătățește performanță sportivă și starea de sănătate. Criosauna optimizează performanță și timpul de recuperare a unui sportiv, comparabil cu rezultatele oferite de administrarea de stimulatori activi biologic și adaptogenilor, uneori cu rezultate superioare. Aerocrioterapia nu prezintă efecte adverse sau efecte negative. Sesiunile de criosauna pot fi făcute atât înainte de competiții pentru creșterea performanței sportive cât și după antrenamente pentru refacere și recuperare sportivă. La Criohealth Galați sunt disponibile echipamentele criogenice performanțe și non-invazive: criosauna ( pentru crioterapia corporală generală) și criofan ( pentru crioterapia locală). Criosauna este benefică și eficientă atât în recuperare sportivă, recuperare posttraumatic sau postoperator , cât și în relaxare și stimularea imunității corpului.