Afectarea dermatologică in lupus.

Când lupusul îți afectează pielea, un dermatolog poate face parte din echipa ta de îngrijire

Un dermatolog certificat are expertiza necesară pentru a crea un plan de tratament care poate ajuta la gestionarea problemelor pielii, părului și unghiilor cauzate de lupus.

Dacă lupusul vă poate afecta pielea, este important să aflați cât mai curând posibil. Tratarea precoce a afecțiunii poate împiedica lupusul cutanat (cutanat) să progreseze și să provoace leziuni.

Un dermatolog certificat de bord vă poate spune ce tip de lupus cutanat aveți și poate dezvolta un plan de tratament pentru a-l controla.

Cum diagnostichează dermatologii lupusul cutanat (cutanat)?

Dacă lupusul ar putea fi cauza unei erupții cutanate, răni sau alte probleme ale pielii, dermatologul vă va examina îndeaproape pielea, părul și unghiile.

Dermatologul dumneavoastră vă va pune, de asemenea, întrebări, cum ar fi dacă aveți:

  • Leziuni în interiorul gurii, nasului sau în altă parte
  • Erupții cutanate, răni sau alte probleme ale pielii care vin și dispar
  • Am luat un medicament și am observat ulterior problema pielii
  • Rudele de sânge care au lupus sau altă boală autoimună

Este posibil să aveți nevoie și de analize de sânge. Un test de sânge nu poate spune dacă aveți lupus. Dacă anumite proteine ​​se găsesc în sângele dvs., aceasta vă oferă dermatologului dumneavoastră informații care vă pot ajuta să vă puneți un diagnostic precis.

Dermatologul dumneavoastră poate efectua, de asemenea, o biopsie a pielii , care implică îndepărtarea unei cantități mici de piele. Pielea îndepărtată va fi trimisă la un laborator unde va fi examinată la microscop. Această vedere de aproape îi oferă dermatologului tău mai multe indicii despre ceea ce se întâmplă cu pielea ta.

Dermatologul dumneavoastră poate efectua o biopsie a pielii în timpul unei vizite la cabinet în timp ce rămâneți treaz.

Este nevoie de timp pentru a diagnostica lupusul cutanat

Nici un singur test nu poate spune dacă aveți vreun tip de lupus.

Când aveți semne de lupus pe piele, dermatologul dumneavoastră va lua în considerare cu atenție rezultatele examenului de piele, istoricul medical și testele de laborator. Este posibil să aveți nevoie de mai multe teste înainte de a obține diagnosticul.

Dacă dermatologul dumneavoastră stabilește că lupusul vă afectează pielea, dermatologul dumneavoastră vă va spune ce tip de lupus aveți și va crea un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră.

Cum tratează dermatologii lupusul pe piele?

Când tratează lupusul cutanat (cutanat), dermatologii caută să:

  • Reduceți (sau curățați) erupțiile cutanate, rănile și alte probleme ale pielii
  • Ameliorează simptomele precum mâncărimea și durerea
  • Diminuați izbucnirile
  • Preveniți cicatricile (unele tipuri de lupus pot provoca cicatrici)
  • Opriți căderea ireversibilă a părului (lupusul discoid)
  • Uniformizează nuanța pielii dacă ai modificări de culoare
  • Tratați cicatricile (dacă s-a întâmplat)

Când un dermatolog creează un plan de tratament pentru lupusul pe piele, planul include de obicei următoarele:

Protecția solară: Protecția solară poate preveni apariția noilor erupții și poate împiedica agravarea lupusului.

Pentru a vă ajuta să vă protejați pielea de soare, dermatologul dumneavoastră vă va vorbi despre căutarea umbrei, purtarea de îmbrăcăminte de protecție solară, utilizarea de protecție solară și planificarea activităților în aer liber pentru momentele în care razele soarelui sunt mai puțin intense.

Protecția solară ajută la prevenirea erupțiilor și împiedică agravarea lupusului la persoanele de toate nuanțele de piele

De aceea, dermatologii includ protecția solară într-un plan de tratament pentru lupusul cutanat.

Medicație: Dermatologii prescriu medicamente pentru a trata o erupție cutanată cu lupus și alte probleme ale pielii, pentru a ajuta la refacerea părului și pentru a atenua simptome precum durerea. Un plan de tratament pentru lupusul cutanat poate include unul sau mai multe dintre următoarele medicamente:

  • Un corticosteroid: lupusul cutanat (cutanat) răspunde adesea rapid la un corticosteroid. Puteți aplica acest medicament pe piele sau îl puteți lua sub formă de pastilă. Odată ce pielea dumneavoastră răspunde, dermatologul dumneavoastră va reduce doza sau va prescrie un alt medicament. Acest lucru ajută la reducerea riscului de efecte secundare datorate corticosteroizilor.
  • Un corticosteroid pe care medicul dermatolog îl injectează: Acest lucru poate ajuta la curățarea unui plasture gros de lupus de pe piele.
  • Medicamente antimalarice: Folosit pentru tratarea malariei, acest medicament poate elimina, de asemenea, erupțiile cutanate cauzate de lupus și poate preveni erupțiile lupusului. Medicamentele antimalarice acționează lent. Poate dura 2 până la 3 luni până când veți vedea rezultatele. Cercetările sugerează că fumatul poate împiedica un antimalaric să funcționeze la fel de bine. Asigurați-vă că spuneți dermatologului dumneavoastră dacă fumați.
  • Unguent de tacrolimus: aceasta poate fi o opțiune pentru pielea care nu poate fi tratată cu un corticosteroid. Acest unguent poate ajuta și la refacerea părului, dar numai dacă cicatricile nu au început.