De ce apare durerea de spate și cum o tratăm?

Ce este durerea de spate?

Durerea de spate superioară și durerea de spate medie apare oriunde de la baza gâtului până la partea inferioară a cutiei toracice. Spatele superior și mijlociu se numește coloana vertebrală toracală. Coloana vertebrală toracală are 12 oase mici numite vertebre. Vertebrele tale formează coloana vertebrală.

Fiecare dintre vertebrele coloanei vertebrale toracice este conectată la o pereche de coaste. Coastele se înfășoară în jurul corpului până la un os lung și plat în centrul pieptului numit stern. Aceasta vă formează cutia toracică.

Spatele tău are, de asemenea, discuri care separă fiecare vertebră. Aceste discuri absorb șocul pe măsură ce vă mișcați. Există, de asemenea, mulți mușchi și ligamente în partea superioară a spatelui, care țin coloana vertebrală împreună. Durerile de spate superioare pot fi cauzate de multe probleme medicale diferite sau de leziuni ale oaselor, discurilor, mușchilor și ligamentelor din partea superioară a spatelui.

Durerea de spate nu este la fel de frecventă ca durerea de gât sau durerea de spate. Acest lucru se datorează faptului că oasele din zona superioară a spatelui nu se mișcă și nu se flexează la fel de mult ca oasele gâtului și spatelui inferior. Oasele din partea superioară a spatelui lucrează cu coastele pentru a menține spatele stabil. Ele lucrează împreună pentru a ajuta la protejarea organelor vitale din corpul dumneavoastră, inclusiv inima și plămânii.

Care sunt cauzele posibile ale durerilor de spate superioare?

Durerea de spate superioară poate fi cauzată de multe afecțiuni medicale și leziuni diferite. Condițiile care pot provoca dureri de spate superioare includ:

  • Tulburări și entorse: Tulburările și entorsele de spate sunt cea mai frecventă cauză a durerilor de spate superioare. Puteți răni mușchii, tendoanele sau ligamentele ridicând ceva prea greu sau incorect.
  • Poziție proastă : multor persoane cu dureri de spate superioare le este greu să stea drepte. Puteți sta „strâmb” sau îndoit, cu trunchiul în lateral, mai degrabă decât aliniat cu coloana vertebrală.
  • Probleme cu discul: discurile pot aluneca sau „umfla” din poziția lor în coloana vertebrală și pot apăsa pe un nerv. De asemenea, se pot hernia ( hernie de disc ).
  • Fracturi : Oasele coloanei vertebrale se pot rupe în timpul unui accident, cum ar fi un accident de mașină sau o cădere.
  • Artrita: Osteoartrita este cel mai frecvent tip de artrită care provoacă dureri de spate superioare.

Cum este gestionată sau tratată durerea de spate?

Tratamentul dumneavoastră va depinde de cauzele și simptomele durerii dumneavoastră. Persoanele cu dureri de spate ușoare până la moderate își pot gestiona simptomele la domiciliu. Puteți încerca să vă gestionați simptomele cu:

  • Medicamente pentru durere fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamol și alte medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
  • Tampă de încălzire pentru a reduce durerea și rigiditatea.
  • Pungă cu gheață pentru a reduce durerea și imflamația.
  • Masaj medical.
  • Odihnă din plin.