Durerea de genunchi din timpul antrenamentelor de forță. Cum o prevenim?

Pentru a vă proteja genunchii, mențineți greutatea corporală ideală și mâncați o dietă sănătoasă. Există, de asemenea, anumite alimente care conțin proprietăți antiinflamatorii care pot ameliora durerile articulare cauzate de artrită. Alimente precum avocado, migdale, fructe de pădure, somon și ton pot ajuta la minimizarea umflăturilor și durerilor articulare, dacă suferiți deja de artrită la genunchi.Încercați să încorporați cel puțin 20-30 de minute de exerciții pentru genunchi în fiecare zi. Pentru a menține genunchii sănătoși în timpul activității fizice și pentru a reduce riscul de rănire, urmați aceste sfaturi atunci când faceți exerciții fizice:

 

Fă-ți timp pentru o încălzire

Indiferent de exercițiul pe care îl preferați, este important să începeți cu încălziri și întinderi ușoare pentru a vă pregăti mușchii și articulațiile pentru mișcări mai intense. Țineți fiecare întindere timp de cel puțin 30 de secunde, amintindu-vă să respirați. Exercițiul cu mușchii rigidi poate provoca dureri articulare sau agrava condițiile existente.

Aplicați căldură

Dacă genunchii vă simt înțepeni și dureroși înainte de antrenament, încercați să aplicați un prosop fierbinte sau o altă compresă termică înainte de încălzire. Tratamentele termice determină un flux sanguin crescut, ceea ce face ca articulațiile genunchiului să se simtă mai confortabile și mai pregătite pentru exerciții fizice.

Fii consecvent cu antrenamentul de forță

Pentru a crește puterea mușchilor care vă susțin genunchiul, adăugați exerciții precum liftingurile picioarelor drepte și buclele ischiochimbilor la rutina zilnică. Cu cât mușchii tăi sunt mai puternici și mai susținători, cu atât sunt mai eficienți în protejarea articulației genunchiului.

Alegeți varietatea de exerciții

Făcând aceleași exerciții în fiecare zi poate contribui la răni la genunchi. Este important să includeți o varietate de activități care vizează diferite grupuri de mușchi. Alternarea antrenamentelor previne suprasolicitarea articulațiilor genunchiului, care poate duce la degenerarea articulațiilor pe termen lung.

Luați în considerare activități prietenoase cu genunchiul

Dacă jogging-ul sau sporturile agresive declanșează deja dureri de genunchi, luați în considerare activități mai prietenoase pentru genunchi, cum ar fi mersul pe bicicletă sau schiul fond. Aceste activități vă fac inima să bată fără a vă suprasolicita articulațiile genunchilor. Înotul și exercițiile acvatice sunt, de asemenea, o modalitate ideală de a face un antrenament fără efortul genunchiului.

Purtați pantofii potriviți

Este vital să ai încălțăminte de înaltă calitate, de susținere, care să îți susțină articulațiile. Alegeți tipul potrivit de pantof care oferă suportul și stabilitatea adecvate pentru rutina dvs. specifică de exerciții. De asemenea, trebuie să vă asigurați că pantoful se potrivește corect pentru a ajuta la prevenirea căderilor.

Nu ignora durerea

Dacă simțiți chiar și o strângere minoră a genunchiului în timpul activității dvs., nu o respingeți. Fă-ți timp și aplică o pungă de gheață pe genunchi. Terapia cu rece reduce inflamația care poate duce la durere și alte probleme.