Interviu cu Adrian Smărăndoiu, organizator turneu şah Uriaşii Minţii

-Ce ne puteţi spune despre turneul de şah intitulat Uriaşii Minţii, care va fi găzduit de Shopping City Galaţi, în zilele de 20 şi 21 mai?

-Va fi un eveniment cu totul deosebit. Concursul este organizat în cadrul Conferinţei Europene de Psihiatrie şi Sănătate Mintală, care se va desfăşura în Galaţi, în perioada 17-21 mai. Vor fi 5 turnee de şah, pe categorii de vârstă şi experienţă.

-Care credeţi că poate fi legătura între un Congres de Psihiatrie şi un concurs de şah?

-Legătura este firească, pentru că şahul este denumit sportul minţii. Jocul de şah este un mijloc eficient, psihologic, didactic şi metodologic, în educarea şi dezvoltarea unor capacităţi intelectuale deosebite şi a diferitelor aspecte creative ale individului.

-Vă aşteptaţi la o participare numeroasă?

-Grupul ţintă principal este reprezen- tat de copii, juniori, tineri şi elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal. Sunt Preşedinte Şah Club Galaţi vizaţi de asemenea amatorii de şah din Galaţi. Ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm sportul minţii, să promovăm municipiul Galaţi şi să contribuim la dezvoltarea şahului gălăţean şi la ridi- carea nivelului sportiv al şahiştilor din Galaţi.

– Unde se va desfăşura concursul şi vă rugăm să ne spuneţi dacă aţi pregătit şi surprize participanţilor?

-Concursul se va desfăşura în zilele de 20 şi 21 mai, în zona de food-court a Shopping City Mall Galaţi, începând cu ora 11. Toţi participanţii vor primi diplome, premii şi alte surprize pe care nu le putem dezvălui. Pot însă să vă spun că vom instala un şah uriaş (de grădină) în zona terasei de la Shopping City Mall.
Vom avea invitaţi din Ucraina şi Republica Moldova.
Înscrierile se pot face la nr de telefon 0744131263 sau la adresa de mail jugarul@yahoo.com.