BENEFICIILE DRENAJULUI LIMFATIC ÎN SEZONUL RECE

Sistemul limfatic este o barieră a organismului în calea bolilor și infecțiilor, fiind alcătuit din vase, noduli, limfă și limfocite, cuprinzând de asemenea amigdalele, splina și mușchii. Stresul și lipsa de mișcare, anumite afecțiuni cardiace și circulatorii, afectează buna funcționare a sistemului limfatic. Când fluxul limfatic este congestionat, se adună toxinele în organism și țesuturile se umflă. Pentru că limfa nu are motorasul propriu, precum sângele care este pus în mișcare de către inimă, este recomandată mișcarea și masajul manual sau cu echipamente de compresie ușoară.

La Criohealth Galați, vă puteți bucura de #BALANCE, un echipament destinat masajului cu compresie, care folosește camere de aer, pentru un masaj bland și segmental, pe picioare, abdomen și brațe. Terapia este blândă și non-invazivă, fără efecte adverse, bazându-se pe presiunea aplicată corpului, în sensul în care circulă limfa, mai exact de la picioare spre zona superioară a corpului. Masajul cu compresie de aer, cunoscut și sub numele de masaj pneumatic, este o tehnică de masaj care utilizează aer comprimat pentru a aplica presiune ritmică asupra diferitelor părți ale corpului. Acest tip de masaj poate avea mai multe beneficii pentru sănătate și relaxare:

1. RELAXARE MUSCULARĂ – poate ajuta la relaxarea mușchilor și eliminarea tensiunii, contribuind la reducerea durerii.
2. STIMULAREA CIRCULAȚIEI SANGVINE – presiunea alternativă asupra membrelor poate îmbunătăți circulația sangvină, ajutând la distribuția mai eficientă a oxigenului și a substanțelor nutritive în țesuturi.
3. DRENAJ LIMFATIC – contribuie la eliminarea excesului de lichide și toxine din corp, ceea ce poate fi util în tratarea retenției de apă și a umflăturilor.
4. REDUCEREA STRESULUI – masajul de compresie poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, eliberând endorfinele.
5. AMELIORAREA SENZAȚIEI DE PICIOARE OBOSITE ȘI UMFLATE.
6. RECUPERARE POST ANTRENAMENT – elimină acidul lactic și reduce senzația de durere musculară.
7. BENEFIC ÎN BOALA ARTERIALĂ PERIFERICĂ SAU EDEME.
8. RELAXARE GENERALĂ – desprindere și deconectare de la stresul cotidian.

Înainte de a apela la masajul cu compresie de aer, consultați un terapeut sau un medic pentru a determina dacă acest tip de masaj este potrivit pentru dvs.

Contraindicații:
– epilepsie
– boli hepatice
– renale
– cardiace
– afecțiuni venoase
– sarcină

Pentru optimizarea efectelor sunt recomandate sesiuni combinate de #criosauna, criolocal și masaj/drenaj limfatic și stretching al coloanei, disponibile la Centru de Criosauna Criohealth Galați.

  • www.criohealthgalati.ro
  • Informații și programări: 0740118322
  • Liliana Bujor, specialist aerocrioterapie