Top cele mai bune pârtii de schi din România

Top 12 cele mai bune partii de schi din Romania

1. Poiana Brasov – una dintre cele mai vechi statiuni de schi din Romania
Situata la 14 km de orasul Brasov, Poiana Brasov este cel mai mare domeniu schiabil de la noi din tara. Cu 22,4 km de partii, asezata in proximitatea masivelor muntoase Piatra Mare, Postavaru, Bucegi si Piatra Craiului, Poiana beneficiaza de 6 partii la standarde inalte si 10 instalatii pe cablu. Aici se schiaza din 1895, fiind una dintre cele mai vechi statiuni schi Romania.
Partiile sunt dotate cu telegondola, telescaune, telecabine si teleschi, instalatii de nocturna si tunuri de zapada.

2. Sinaia
Este o destinatie care se bucura de mare popularitate in top partii de schi Romania, fiind o varianta accesibila si pitoreasca. Sinaia are un domeniu schiabil de 17 kilometri, care inseamna 16 partii cu grade diferite de dificultate. Un avantaj pe care il are acest resort este localizarea la cota 2000, unde, din cauza temperaturilor scazute, zapada rezista pentru o perioada mai lunga de timp; de cele mai multe ori, se schiaza inclusiv in luna mai.
Sistemul de transport pe partii este foarte eficient, existand gondola, telescaun, teleschi si telecabina pentru un flux bun al turistilor.

3. Straja – 26 km de partii pentru toate nivelurile
Statiunea Straja se afla pe Valea Jiului, la 8 km de Lupeni, in jud. Hunedoara. A devenit statiune turistica acum 20 de ani si ofera conditii excelente pentru sporturile de iarna. Are 26 de kilometri schiabili, impartiti in 12 partii, care pornesc de la altitudinea de 750 m pana la 1868 m. Accesul la domeniul schiabil Straja se poate face cu telegondola din orasul Lupeni.

4. Vatra Dornei – una dintre cele mai apreciate partii de schi Bucovina
Vatra Dornei este supranumita „Perla Bucovinei” si este statiunea sporturilor albe. Se afla la altitudinea de 802 m in Depresiunea Dornelor, la 110 km de Suceava. Datorita amplasarii intr-un paradis peisagistic, mii de turisti o viziteaza anual. Vatra Dornei, una dintre cele mai apreciate partii de schi Bucovina, este domeniul apelor minerale, dar si al sporturilor hibernale, datorita partiilor de schi cu grade diferite de dificultate dotate cu instalatii pe cablu.

5. Sureanu – on si off piste
Domeniul schiabil Sureanu este situat in inima Romaniei, atat in judetul Alba, cat si in judetul Hunedoara. Este asezat intr-un cadru natural montan magnific, intre varful Sureanu (2.059 m) si varful Patru (2.130m) si include varful Ausel (2.009 m) si varful Curmatura (1.809 m). Zapada abundenta din zona (peste 1,5 m intre lunile decembrie si aprilie) face ca domeniul schiabil Sureanu sa fie o destinatie foarte cautata de catre iubitorii sporturilor de iarna.

6. Predeal – locul unde se schiaza pana primavara tarziu
Predeal este dotat cu instalatii de cablu de aproximativ 4 kilometri lungime in total si 8 kilometri de partii, recomandate pentru toate nivelurile de experienta. Statiunea beneficiaza de 7 kilometri schiabili cu 5 partii omologate, telescaun si instalatii de teleschi, nocturna.

7. Busteni – spectaculoasa zona de munte cu partie
Una dintre cele mai cunoscute, frumoase si animate partii de schi aproape de Bucuresti este Busteni. Amatorilsor de sporturi de iarna li se ofera 3 partii bine intretinute si la cele mai inalte standarde europene.