Scanexpert Galați: Siemens Redwood și utilitatea investigației eco-Doppler de artere carotide

Ecografia Doppler de artere carotide (principalele căi sangvine prin intermediul cărora sângele ajunge la nivel cerebral) reprezintă o investigație imagistică non-invazivă, sigură și extrem de utilă care utilizează ultrasunete pentru a obține imagini precise ale principalelor vase de sânge extracraniene, atenția fiind concentrată asupra structurii și dimensiunilor acestora și asupra fluxului sanguin, fiind identificat cu ușurință riscul de accident vascular cerebral. Vasele cervicale pot fi îngustate prin depuneri de plăci aterosclerotice, întreruperea tranzitorie determinând instalarea unui accident ischemic tranzitoriu (AIT). Ocluzia unei artere poate antrena un accident vascular cerebral (AVC).

Carotidele prezintă două zone sensibile și anume sinusul carotidian, responsabil de reglarea tensiunii arteriale și corpusculul carotidian, care intervine în menținerea unui nivel normal al saturației de oxigen și în buna funcționare a aparatului respirator.

Eco-Doppler de artere carotide evaluează cu mare acuratețe vasele de sânge

Ecografia Doppler carotidiană evidențiază prezența stenozelor și descrie gradul lor, existența unor trombi în artere sau o disecție a peretelui vasului de sânge, precum și prezența ocluziilor de la nivelul vaselor cervicale. Astfel, ecografia Doppler de artere carotide poate preveni apariţia unui accident vascular cerebral mai ales în cazul în care se observă artere îngustate sau închise.

Când se recomandă efectuarea eco-Doppler?

Investigația este adresată pacienților care au istoric familial și personal de accident vascular cerebral (suspiciune clinică de vasculopatie cerebrală), accident vascular cerebral ischemic, boalӑ coronariană, boalӑ arterialӑ perifericӑ, simptome sugestive pentru AVC (tinitus pulsatil, amorțeli sau furnicături, scăderea forței musculare, vertij, tulburare de vorbire), fumat, obezitate, nivel ridicat al colesterolului, hipertensiune arterială, stil de viață sedentar sau diabet zaharat (factori de risc cardiovascular pentru ateromatoză sau stenoze arteriale).

Investigația este deosebit de utilă în screening-ul circulației cervico-cerebrale, monitorizarea unei stenoze arteriale operate ori a unei stenoze arteriale a axului cervical. Examinarea poate dura între 15 și 30 de minute și se poate efectua în orice moment al zilei.

Motive pentru care un pacient ar trebui să aleagă centrul Scanexpert Galați pentru ecografii Doppler

La Scanexpert Galați echipa de cadre medicale cu înaltă calificare asigură îngrijire excelentă și se remarcă prin experiență în diagnostic.

Echipament de ultimă generație: Ecograf Siemens Redwood – utilizăm cea mai recentă tehnologie cu ultrasunete Doppler, rezultatele fiind precise și detaliate. Echipamentul Siemens Redwood aflat în dotarea centrului Scanexpert Galați oferă imagini de precizie cu o calitate superioară a culorii la adâncimi mai profunde și o creștere a eficienței, prin reducerea timpilor de examinare.

Expertiză în interpretare – pacienții au certitudinea unui diagnostic corect, precis și sigur.

Abordare integrativă și personalizată – istoricul medical, simptomele și rezultatele altor investigații sunt analizate cu atenție, pentru a oferi o evaluare cuprinzătoare și precisă.

Echipă orientată către nevoile fiecărui pacient – înțelegem că investigațiile pot fi stresante sau copleșitoare și ne străduim să creăm un mediu plăcut pentru fiecare persoană care apelează la serviciile de imagistică medicală ale centrelor Scanexpert.

Centrele Scanexpert reușesc performanța de a îmbina cele mai noi tehnologii din domeniul imagistic, precum și cei mai buni profesioniști din domeniu. Atenția este întotdeauna concentrată asupra sănătății și bunăstării pacientului, investigațiile fiind efectuate într-un ambient plăcut, modern. În cadrul aceluiași centru poate fi efectuată o gamă largă de investigații, de la rezonanță magnetică nucleară (RMN), tomografie computerizată (CT), până la ecografie sau mamografie.