Copiii și zâna măseluță. Zâmbete sănătoase pentru cei mici: Importanţa medicinei dentare pentru copii. Dr. Streşină Oana Sînziana, medic stomatolog, competenţă implantologie orală.

Zâmbete sănătoase pentru cei mici: Importanţa medicinei dentare pentru copii

Copiii şi zâna măseluţă

Este esenţial ca vizita la medicul stomatolog să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă, vârstă la care cel mic este în plină cunoaştete, îşi doreşte să descopere lucruri noi, este cooperant şi se poate adapta la un mediu nou!

Părinţii şi prima vizită la stomatolog a copilului Recomand părinţilor multiple activităţi care să conţină informaţii despre cum va fi vizita la medicul stomatolog. Este foarte important ca adultul părinte să poarte discuţii educative pe înţelesul celui mic, bazate pe detalii fixe şi pe experienţe personale. În acest moment părintele “joacă” rolul cel mai important în determinarea copilului de a merge la medicul stomatolog!

Medicul stomatolog şi copilul la prima şedinţă de tratament Medicul stomatolog trebuie să aibă pregătirea necesară atât profesională cât şi pedagogică astfel încât să poată intra în jocurile copilului, să explice foarte bine toate procedurile, pe mulaje sau cu ajutorul filmuleţelor. Şedinţele de tratament trebuie să fie scurte, repetate şi plăcute!

Zâmbetul şi starea de sănătate generală merită cea mai bună îngrijire! Cum toate lucrurile se învaţă de mic copil în familie şi la şcoală, aşa şi mersul la medicul dentist trebuie să fie un obicei bine împământenit în mintea copilului şi a viitorului adult!

Preponderent practicând activitatea stomatologică în Comuna Vânători, o comunitate în plină dezvoltare, îmi doresc ca pasta şi periuţa de dinţi să fie lucruri indispensabile fiecărui copil. Susţin toate activităţile şi iniţiativa de realizare a acestora în scop didactic prin efectuarea de prezentări atât în cabinetul stomatologic cât şi în şcolile din Comuna Vânători. Doresc ca frica de stomatolog să fie de domeniul trecutului, un mit, o amintire! Frica nu există, există doar informaţie care nu a fost procesată la adevărata ei “valoare”!

Visez ca peste ani, atunci când voi întâlni adolescentul, adultul în formare, să-şi aducă aminte cu drag de primele momente pe care le-a petrecut alături de medicul stomatolog şi de ce nu, poate urmează o carieră în domeniul medical stomatologic. Asta da mândrie de medic, să îţi poţi vedea pacienţii copii – viitori medici stomatologi!