Cum să mâncăm sănătos?

Cum să mâncăm sănătos?

Nu cu mult timp in urma, o dieta sanatoasa consta in doua concepte simple: unul, sa mentii o dieta echilibrata de proteine, carbohidrati si lipide si doi, sa consumi cantitatile recomandate de vitamine si minerale.

Acoperind aceste aspecte de baza vom asigura suficienti nutrienti pentru a preveni bolile provocate de deficiente.

Notiunile de baza

Notiunile de baza ale unei diete sanatoase vor ramane intotdeauna aceleasi, dar stiinta le-a dezvoltat. Cu totii avem nevoie de un mix de proteine, carbohidrati, si lipide, plus suficiente vitamine  si minerale, dar stim ca unele alegeri din aceste categorii sunt mai bune decat altele. Exista lipide bune si lipide rele, acelasi lucru este adevarat pentru carbohidrati si posibil si pentru proteine.

In ceea ce priveste vitaminele  si mineralele, ultima tendinta depaseste bolile cauzate de deficienta si acum include cunostinte referitoare la modul in care aceste substante ne afecteaza sanatatea —de la rezistenta osoasa la defecte din nastere si de la sanatatea inimii la hipertensiune.

Pentru a reusi sa urmezi aceste concepte de baza ale unei alimentatii sanatoase, exploreaza si dezvolta-ti  simtul gustului descoperind retete atent concepute de maestri bucatari care, prin ceea ce fac, incearca sa se asigure ca ce ajunge in farfuria noastra contine o gama larga de nutrienti si cu un continut optim de calorii care te pot ajuta sa duci o viata sanatoasa.  

Alaturi de noi in aceasta campanie este Chef Dan Prodea, care ne va sprijini cu retete si “secrete” pentru o farfurie sanatoasa.

“Dragi cititori,

Povestea mea cu bucataria a inceput cu foarte multi ani in urma. De atunci si pana in prezent incerc sa aprofundez cat mai multe informatii despre gastronomie si stiiinta unei alimentatii sanatoase. Stim cu totii ca viata cotidiana ne-a impins foarte mult catre bucataria fast-food si nu mai dam importanta alimentatiei zilnice.

Munca mea ma determina sa fiu atent la materiile prime folosite. De aceea caut tot timpul cei mai seriosi colaboratori . Pentru reteta pe care v-o propun in acest numar : “Periplu asiatic cu peste si fructe de mare”, am apelat la un exigent amic de la MOSE DISTRIBUTION, care mi-a oferit ingredient de cea mai buna calitate.”

“Periplu asiatic cu peste si fructe de mare”

Ingrediente pentru o portie :

File de cod 100 g 50 calorii
Creveti 100 g 100 calorii
Salata de alge Wakame 50 g 45 calorii
Pepene rosu 50 g 15 calorii
Seminte de susan 5 g 27 calorii
Icre negre 10 g 25 calorii
Ou 1 buc. 74 calorii
Pesmet panko 10 g 38 calorii

Pentru a afla modul de preparare va sugeram sa intrati pe pagina de Facebook „Dan Prodea“.

Mai multe articole din revista aici!