Ajutor! Am astenie de primăvară!

Este aproape o modă ca imediat ce dă firul ierbii şi ne zâmbeşte primul ghiocel să ne cuprindă ameţeala şi chiar un uşor tremur, şi primul lucru pe care îl facem este să dăm vina pe astenia de primăvară! Ei bine, aflaţi că astenia de primăvară nu este o boală în sine, după părerea medicilor! „Astenia de primăvară este definită ca o stare de oboseală a organismului. O epuizare generală care apare la ieşirea din anotimpul rece”, spune d-na doctor Iulia Soproncu, medic primar Medicină de Familie – Competenţă homeopatie.

Dr. Iulia Soproncu ne exemplifică stările care ne aduc în faţa unui consult medical: “stări nejustificate de oboseală, lipsă de energie, uşoară depresie, melancolie, dureri de cap, inapetenţă, greţuri, ameţeli însoţite de tulburări de echilibru, scăderi ale tensiunii arteriale, iritabilitate, somnolenţă sau chiar insomnie, scăderea memoriei, oboseală intelectuală”.

Astenia de primăvară ne poate afecta pe toţi, chiar dacă există o predispoziţie către această stare la femei! Nefiind vorba despre simptome foarte bine definite, controlul la medicul de familie este important. Acesta decide dacă avem nevoie de un consult de specialitate sau nu! Este important să ştiţi că această stare poate reapărea în fiecare an, chiar dacă este tratată. Există însă chestiuni de care, dacă ţinem cont, putem preîntâmpina astenia de primăvară: “un consum crescut de legume şi fructe, cum ar fi urzicile, cunoscute pentru aportul de fier, pătrunjelul verde, ideal pentru aportul de calciu, spanac, leurda, loboda, ceapa şi usturoi verde, salată şi fructe şi multă mişcare zilnică”, spune dr. Iulia Soproncu.

Redactor: Raluca Ardean

Specialist consultat: Dr. Iulia Soproncu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.