Vision Therapy

O metodă revoluţionară de tratament în clinica Lensontact

Vision Therapy sau terapia vederii este un program de tratament individualizat, supravegheat, nonchirurgical, adresat atât adulţilor, cât şi copiilor, care reuşeşte să corecteze mişcările globilor oculari şi deficienţele de acuitate vizuală (ambliopia).

Dr. Luminiţa Daniela Chiscăneanu subliniază faptul că părinţii ar trebui să fie foarte atenţi la copiii lor şi la felul în care îşi folosesc ochii, pentru că ambliopia este o afecţiune care poate fi tratată cu rezultate foarte bune până la vârsta de 6-7 ani cu ajutorul acestui tip de terapie. Şi după această vârstă Vision Therapy dă rezultate bune, însă durata tratamentului este mai lungă. Pentru copii, Vision Teraphy este ideală, pentru că este distractivă, ne referim la programe pe calculator, unde se utilizează ochelari 3D. Altfel, şedinţele de terapie vizuală include terapii complexe de menţinere a alinierii globilor oculari, conlucrarea binoculară, abilităţi de concentrare a vederii, procesări vizuale recuperatorii şi stimularea luminoasă specifică a ochiului ambliop.

Tratamentele se pot efectua pentru fiecare persoană în parte sau chiar pe grupe de 2-3 persoane (copii), supravegheate de ortopist, cu o durată de 15-20 de minute zilnic, timp de 10 şedinţe consecutive.

Dr. Chiscăneanu atenţionează că orice deficienţă vizuală netratată poate deveni irecuperabilă sau poate conduce la manevre mai invazive de tratament, cum ar fi chirurgia. O problemă de vedere la vârsta adultă poate aduce după sine o serie întreagă de neîmpliniri (găsirea unui loc de muncă, conducerea unui autovehicul etc.)

Clinica Lenscontact din Galaţi vă pune la dispoziţie cea mai plăcută forma de terapie pentru ochii dumneavoastră.

Redactor: Raluca Andonie Ardean
Specialist consultat: DR. LUMINITA CHISCANEANU, medic primar Oftalmologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.