Hipoglicemia

Hipoglicemia este o afecţiune medicală care apare atunci când nivelul de zahăr din sânge este foarte mic. Zahărul este principala sursă de energie a organismului uman.

Această afecţiune este cel mai adesea asociată cu diabetul. Există însă şi alte afecţiuni care pot duce la hipoglicemie. Ca şi febra, hipoglicemia nu este o afecţiune în sine, ci un indicator al unei probleme de sănătate.

Tratamentul imediat al hipoglicemiei se realizează fie prin consumul de alimente care conţin zahăr, fie prin medicamente. Tratamentul pe termen lung trebuie să se adreseze cauzei hipoglicemiei.

Simptomele hipoglicemiei

Creierul are nevoie de un aport constant de glucoză, pe care fie o stochează, fie o metabolizează în energie. Dacă nivelul de glucoză este prea mic, poate duce la numeroase efecte secundare.

Printre acestea se numără: confuzia, inabilitatea de a realiza sarcinile zilnice, problemele de vedere, atacurile de inimă, pierderea cunoştinţei.

Hipoglicemia se manifesta si prin: palpitaţii, tremurături, anxietate, transpiraţie, foame.

Este foarte important să mergi imediat la medic, deoarece hipoglicemia este un indicator pentru numeroase afecţiuni medicale serioase, printre care şi diabetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.