12 alimente pentru întărirea sistemului imunitar la început de primăvară

Ceaiul verde conţine antioxidantul EGCG, care reduce riscul declanşării multor tipuri de cancer.

Chili stimulează metabolismul, subţiază sângele şi contribuie la eliberarea endorfinelor în organism.

Ghimbirul conţine gingerol, un compus cu proprietăţi anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajută la eliminarea toxinelor, precum şi la intensificarea arderii grăsimilor.

Afinele sunt unele din cele mai sănătoase fructe. Ele conţin un „pachet” de antioxidanţi numiţi antocianidine.

Scorţisoara este bogată în antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi proliferarea bacteriilor.

Cartofii dulci conţin glutation, un antioxidant cu rol de coenzimă, care întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva bolilor Alzheimer şi Parkinson, împotriva afecţiunilor cardiace, a fibrozei chistice şi a virusului HIV.

Roşiile sunt un adevărat izvor de sănătate, fiind „echipate” cu o mulţime de nutrienţi care ne protejează împotriva unor afecţiuni grave, precum cancerul.

Smochinele reprezintă o sursă naturală de minerale, printre care cele mai importante fiind fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul şi sulful.

Ciupercile pot să pară banale, dar sunt considerate super-alimente: nu conţin grăsimi, zahăr şi sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B şi folacin (acid folic).

Rodiile nu au un conţinut foarte bogat în vitamina C, din contră, acesta este chiar mai mic decât al citricelor, dar suficient pentru a asigura cel puţin jumătate din necesarul zilnic pentru un adult.

Castraveţii ajută la o bună circulaţie sangvină, sunt indicaţi împotriva îmbătrânirii celulelor, curăţă organismul şi scad tensiunea.

Merele constituie cea mai importantă sursă de pectină, o fibră naturală care are multe efecte benefice asupra sănătăţii. Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar şi afecţiunile cardiace, protejează organismul de virusul gripei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.