Hrănirea pisicilor sterilizate

Când vine vorba despre alegerea hranei pentru pisica ta se iau în considerare mai multe variabile. Majoritatea stăpânilor cunosc problema legată de vârsta pisicii, însă există şi alţi factori care influenţează dieta pisicii tale, cum ar fi: rasa pisicii, greutatea, alergiile, probleme dentare, probleme ale tractului urniar etc. Însă după vârsta pisicii, un rol foarte important în alegerea hranei pentru pisica ta îl joacă faptul dacă este sterilizată sau nu.

Sterilizarea – avantaje şi dezvantaje

Sterilizarea (sau castrarea) este recunoscută pentru numeroasele beneficii pe care le aduce pisicii (viaţa mai lungă, prevenirea problemelor de sănătate, stoparea perioadelor de călduri, etc). Însă schimbările hormonale şi metabolice survenite odată cu sterilizarea pot contribui la creşterea în greutate a piscii şi pierderea energiei.

Ce mănâncă pisica sterilizată?

Întrucât fenomenul creşterii în greutate a pisicilor sterilizate este tot mai frecvent, a apărut nevoia unui tip de hrană special creată pentru pisicile sterilizate. Acest tip hrană are un conţinut controlat de grăsimi şi un amestec unic de fibre care compensează apetitul ridicat şi energia scăzută a pisicii tale. Hrana pentru pisicile sterilizate mai include şi antioxidanţi care contribuie la menţinerea sănătăţii pisicii tale.

Cât mânâncă pisica sterilizată?

Deşi pe majoritatea ambalajelor de hrană pentru pisici sterilizate, atât pe cele de hrană uscată cât şi pe cele de hrană umedă, este notat un dozaj al hranei, acesta este unul general. Cantitatea de mâncare de care are nevoie o pisică sterilizată depinde de la o pisică la alta. În alegerea cantităţii de hrană pentru pisica ta trebuie să ţii cont în principal de nivelul de activitate cu care este obişnuită pisica. Însă, o dietă normală nu trebuie să depăşească 2 (maxim 3) mese cu hrană umedă. Este bine că hrana uscată să fie permanent la dispozitţia pisicii.

Sursa: www.animalutul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.