Decalogul îngrijrii pisicii

O pisică sănătoasă, un stăpân fericit! Iată, mai jos, un scurt decalog al îngrijirii pisicii.

1

Petrece mai mult timp cu ea! O pisică adoră compania stăpânilor și a oamenilor în general. Joacă-te cu ea de câte ori ai ocazia, cumpără-i jucării interactive, circuite de joacă, fiindcă mișcarea o va menține în formă, îi va alunga plictiseala și în plus va întări legătura afectivă dintre voi.

2

Învaţă să-i interpretezi torsul! Torsul este, înainte de toate, un mod de comunicare foarte important pentru pisică, la fel ca vocalizele și anumite poziții ale corpului. Pisica toarce atunci când se află în fața unei situații inedite, pentru a-și păstra calmul, când îi este teamă sau suferă.

3

Schimbă-i nisipul din litieră în fiecare zi! Doar aşa pisica ta va avea parte de o igienă bună și va fi astfel sănătoasă și fericită.

4

Hrăneşte-o corect! Hrana pe care o alegi trebuie să conțină în primul rând proteine din carne, fiindcă pisica este prin excelență un carnivor, și bineînțeles toată gama de nutrienți de care o pisică are nevoie în dezvoltarea sa.

5

Scoate alimentele din frigider înainte de a o hrăni! Pisica preferă hrana la o temperatură de circa 38°C (aceasta este temperatura prăzii).

6

Pune-i întotdeauna la dispoziţie apă proaspătă! Dacă are vreun dubiu legat de igienă, pisica va prefera să bea apa direct de la robinet.

7

Nu uita s-o deparazitezi periodic!
 

8

Ai grijă la transport! Dacă doreşti să călătoreşti cu pisica în străinătate, evită s-o transporti într-o cuşcă mică, deoarece pisica nu se va simţi bine. Interesează-te ce vaccinuri sunt obligatorii în ţările în care vei călători.

9

Respectă-i intimitatea! O pisică are oroare să fie surprinsă în momentul în care își face necesitățile. Aşa că instalează litiera într-un loc liniştit, cât mai departe de zona cea mai circulată din casă.

10

Evită s-o mângâi pe burtă! Aceasta fiind o zonă vulnerabilă, iar pisica poate să se indispună imediat, uneori devenind chiar agresivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.