Cu animalul de companie în vacanţă

Ţi-ai planificat cu seriozitate vacanţa, dar anul acesta lucrurile vor sta altfel pentru că ai un “bagaj” în plus de care nu te poţi lipsi: animalul tău de casă!

Ne-am interesat pentru voi în ceea ce priveşte transportul animalelor de casă, modul lor de adaptare la diverse condiţii şi vă putem chiar indica locaţii unde sunteţi binevenit cu prietenul necuvântător.

Dacă ne referim la animalele mai micuţe, care de regulă nu sunt prea pretenţioase şi nu trebuiesc plimbate sau nici nu fac prea mult zgomot, precum diverse rozătoare simpatice, nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi în vacanţă. Nu trebuie decât să aveţi destulă mâncare pentru acesta la îndemână, iar la destinaţie la fel, grijile nu vor fi prea mari, putând să îl lăsaţi în camera de hotel. Când vine vorba însă de pisicuţe sau căţeluşi, aceştia necesită ceva mai multă atenţie.

Dacă veţi călători cu autoturismul propriu sau cu autocarul, animalele de casă se pot adapta foarte uşor la aceste mijloace de transport, dar acum depinde doar de personalitatea prietenului necuvântător. Fiecare firmă de transport cu autocarul are propria politică, dar în general, toate cer supravegherea atentă a animalului şi în cazurile în care câinele dvs. este de talie mai mare, vă vor cere ca acesta să poarte botniţă, iar ceea ce trebuie să evitaţi este lăsarea patrupedului să umble liber prin autocar.

Dacă doriţi să călătoriţi cu avionul, iată câteva restricţii, cerinţe şi recomandări:

Atunci când faceţi rezervările biletelor de avion, trebuie să anunţaţi şi prezenţa animalului de companie la bord. Dacă doriţi să călătorească “la cabină!” (categoria PETC), va trebui să primiţi acordul companiei aeriene respective. În caz contrar, “prietenul” trece la cală.

Pentru transportarea animalului, va fi nevoie de o cuşcă specială, pe care o puteţi achiziţiona de la pet-shop-uri sau chiar de la ghişeul de Emiteri Bilete din Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Vă recomandăm consultarea site-ului web al companiei aeriene la care aţi făcut rezervarea, deoarece pot avea cerinţe exacte în ceea ce priveşte mărimea cuştii.

Actele necesare transportului sunt: paşaportul internaţional de călătorie (eliberat de cabinetul veterinar de care animalul dvs. de companie aparţine), carnetul de sănătate al animalului, certificatul medical antirabic şi un act doveditor pentru toate vaccinurile obligatorii.

Sursa: www.liligo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.