Topul celor mai scumpe farmacii. Cât te costă viroza de anul acesta?

PAGINA PACIENTULUI – Topul celor mai scumpe farmacii. Cât te costă viroza de anul acesta?

Rubrică realizată de Sofia Stănciulescu

Temperaturile deosebit de ridicate pentru această perioadă de timp au condus la apariţia unui adevărat val de viroze respiratorii. Numărul acestora, raportat la DSP creşte de la săptămână la săptămână şi este normal că pacienţii care au nevoie de tratament caută farmaciile de unde ar putea cumpăra cât mai avantajos medicamentele de care au nevoie. Acesta este şi cazul unui gălăţean care, după ce a fost la medicul său de familie, a fost diagnosticat cu viroză respiratorie, eliberându-i-se o reţetă cu câteva medicamente, pentru tratament. Doctorul a decis că pacientul ar trebui să ia următoarele pastile: Parasinus, câte un comprimat de două ori pe zi, ACC efervescent 600, câte un comprimat pe zi, Biseptol,
cîte două, la 12 ore şi Novocalmin, câte un comprimat pe zi. Pentru nasul înfundat, doctorul i-a recomandat pacientului Olynth spray nazal.

Cu această destul de lungă listă de medicamente, pacientul a mers pe la mai multe farmacii din oraş, pentru a le cumpăra. Aşa a aflat că viroza sa se poate trata cu 55 de lei sau cu… 69 de lei, funcţie de adaosul comercial practicat de fiecare farmacie în parte! Cel mai mare preţ, de 69 de lei, pentru medicamentele de pe reţetă a fost cel de la lanţul de farmacii Unica. În ordine descrescătoare, urmează farmacia Dona, unde pentru medicamentele de pe reţetă i s-au
cerut 64 de lei. La “egalitate la puncte” s-au prezentat farmaciile a două lanţuri diferite – Myosotis şi Sensiblu, ambele cerând 62 de lei pentru comprimatele de pe reteţă. Totuşi, la Sensiblu, preţul ar fi putut scădea până la 57 de lei, dacă pacientul ar fi avut card de fidelitate. Cel mai scăzut preţ pentru reţetă a fost cerut de o farmacie aparţinând lanţului Catena, unde pacientul ar fi putut să-şi cumpere produsele cu 60 de lei, iar dacă ar fi avut card de fidelitate, chiar cu 55 de lei!

CONCLUZII:
1. Sensiblu nu este cea mai scumpă farmacie din ţară
2. Este bine să aveţi la dumneavostră câte un card de fidelitate pentru fiecare farmacie în parte.

Repere Medicale v-a oferit acest “clasament” al preţurilor pentru medicamentele enumerate mai sus, iar în cazul altor medicamente aţi putea avea surpriza ca topul celor mai scumpe farmacii să nu mai fie acelaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.