Cinci terapii cu argilă, praful care vindecă rănile şi redă vitalitatea pielii

Argila, un remediu universal datorită proprietăţilor curative deosebite, este recomandată tot mai des ca tratament adjuvant al 

Argila, un remediu universal datorită proprietăţilor curative deosebite, este recomandată tot mai des ca tratament adjuvant al unor afecţiuni interne și externe. În plus, curele de detoxi ere cu argilă nu mai sunt considerate de mult timp o ţă, ci o necesitate. Cu un conţinut ridicat de minerale, între care potasiu, er sau calciu, argila este cunoscută mai ales datorită proprietăţilor antiseptice, cicatrizante sau antitoxice. 

1. Argila ajută la vindecarea rănilor. Datorită proprietăţilor antiseptice și regeneratoare, cataplasmele cu argila pudră previn infectarea și grăbesc cicatrizarea rănilor de două ori mai repede decât o cremă achiziţionată de la farmacie, susţin specialiștii. În acest sens, se amestecă o linguriţă de argilă cu puţină apă, pasta obţinută întinzându-se pe un tifon. Cataplasma nu se așază direct pe rană, ci mai întâi se pune un tifon sterilizat și ușor umezit.

2. Tratament cosmetic. Argila este nelipsită din saloanele de înfrumuseţare și puţine sunt femeile care să nu încercat măcar o dată, acasă, o mască pe bază de argilă. Dincolo de faptul că atenuează ridurile și ajută la revitalizarea tenului, argila este un remediu recomandat și persoanelor care au un ten acneic. Modul de preparare al măștii este mai mult decât simplu, iar produsul se găsește în fiecare farmacie sau plafar. Pasta obţinută din argilă și apă se lasă se acţioneze între 15 și 30 de minute, până se usucă, și se curăţă apoi cu apă călduţă.

3. Argila, detoxifiant natural. Din ce în ce mai mulți fitoterapeuţi recomandă argila în curele de detoxifiere, datorită proprietăţii acesteia de a absorbi toxinele din organism. Înainte să începeţi însă o astfel de cură cereţi sfatul medicului, mai ales dacă aveţi anumite afecţiuni cronice. În plus, indicaţia specialiștilor este ca o astfel de cură să fie ţinută cel mult trei săptămâni. Detoxifiantul se obţine prin amestecarea unei linguriţe de argilă într-un pahar de apă plată sau de izvor. Praful de argilă se amestecă bine, iar apoi se lasă la decantat aproximativ opt ore, până când se limpezește apa.

4. Remediu intern pentru probleme digestive. Argila este indicată ca tratament adjuvant pentru afecţiuni precum ulcerul, gastrita, intoxicaţii sau insuficienţă tiroidiană. „Argila se dizolvă în apă de izvor sau apă plată și se consumă
de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni. E eficientă 100% în afecţiuni digestive, dă rezultate excelente în insuficienţa renală. De asemenea, tratează cu succes problemele endocrine, a explicat inginerul chimist Mircea Boncan.

5. Atenuează durerile de cap. În urmă cu patru ani, cercetătorii de la Universitatea din California au efectuat un studiu cu privire la efectele argilei asupra persoanelor care se plâng des de migrene. Câteva zeci de voluntari care au avut astfel de probleme, și care au participat la studiu, au folosit timp de șase săptămâni cataplasme cu argilă. Concluzia finală a studiului a fost că migrenele au avut o intensitate și o frecvenţă mai scăzută după folosirea argilei.

http://adevarul.ro/ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.