Deliciile lunii septembrie Fructele sănătoase ale toamnei

Toamna oferă o gamă largă de legume și fructe proaspete de care e bine să profităm la maxim.

   Bogate in vitamina C, o vitamina de care avem atâta nevoie, fructele proaspete nu trebuie să lipsească din alimentația noastră în această perioadă, mai ales că zilnic organismul nostru are nevoie de această vitamină. În plus, ne putem face depozite pentru sezonul rece, când fructele se găsesc conservate și sărăcite în această vitamină.
    Fructele de pădure – afinele, agrișele – sunt cele mai bogate în vitamina C. Încă se mai găsesc în stare proaspătă în această perioadă. Pe lângă vitamina C, fructele de pădure sunt extrem de bogate în antioxidanți, elemente esențiale unei diete sănătoase. Strugurii roșii sunt foarte bogați în resveratrol, antioxidantul cel mai puternic pe care-l regăsim în fructe și legume. Merele, perele, prunele sunt mai puțin bogate în vitamine, dar conțin foarte multe fibre. Astfel, au rol esențial în menținerea unei digestii corespunzătoare, reglând tranzitul intestinal, și protejând colonul. În plus, contribuie la reglarea nivelului colesterolului sangvin.
  Fructele proaspete au rol energizant și rehidratant important. Consumul echilibrat de fructe păstrează un nivel al glicemiei constant pe parcursul zilei,
un tonus bun și multă energie.
Așadar, pentru o dietă sănătoasă, profitați cât mai mult de fructele din acest sezon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.