Teste și analize medicale pentru femeile cu vârsta între 20 și 30 de ani

  Fiecare femeie merită să fie sănătoasă, să radieze de bucurie și stare de bine, indiferent de vârsta pe care o are. Acest lucru înseamnă, în primul rând, gestionarea stresului și o bună îngrijire a sănătății femeilor. Articolul de față se dorește să vă fie un ghid cu recomandări practice și sfaturi esențiale pentru sănătate. Se adresează femeilor aflate în grupa de vârstă între 20 și 30 de ani.

  Evident, acest mic ghid nu înlocuiește vizita la medicul de familie, însă poate fi ca o listă de verificare privind reperele de sănătate pe care să le urmăriți la această vârstă. Medicul dvs. vă poate recomanda o serie de teste și analize medicale specifice grupei de vârstă între 20- 30 de ani, însă, pe baza profilului dvs. personal de sănătate, vă mai poate recomanda o serie de teste suplimentare.
  Treceți pe cântar
Greutatea – de obicei, prea multă – vă supune unui risc 30ridicat de a dezvolta o serie de boli mai târziu.
  Tensiune arterială
Este simplu, este ieftin și este rapid. Inima (și arterele, creierul, ochii și rinichii) vă vor mulțumi mai târziu.
  Profilul colesterolului
Trebuie să vi se ia o probă de sânge pentru analiza a colesterolului, dar merită. Toată lumea cu vârsta de 20 de ani și peste ar trebui să știe valorile nivelului de colesterol și de trigliceride din organism și să le verifice cel puțin o dată la patru până la șase ani.

 Doar pentru femei: examenul pelvian și testul Papanicolau                                                                                                                           Odată cu această vârstă, femeile trebuie să știe de examenul pelvian și frotiu Papanicolau. 10 minute de disconfort ușor în cazul examenului pelvian e o investiție în sănătate și în a te proteja de cancer și de alte boli care pot cauza infertilitate. Examinările de rutină sunt recomandate la fiecare trei ani pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 21 și 65 de ani. Pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 65 de ani, care au un test normal Papanicolau, cu un test HPV negativ, examinările ginecologice se pot face la fiecare cinci ani.

  Aparatul uro-genital
Femeile active sexual, începând cu vârsta de 24 de ani (și chiar mai devreme), trebuie, să facă analize medicale de laborator pentru depistarea infecțiilor genitale cu gonoree și chlamydia.
Ar trebui să vă testați pentru gonoree dacă:
• Aveți simptome, cum ar fi durere sau senzația de arsură când urinați sau o scurgere vaginală anormală
• Partenerul tău are gonoree sau simptome sugestive
• Aveți altă boală cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia.

Ar trebui să vă testați pentru chlamydia cel puţin o dată pe an dacă:
• Aveți 25 ani sau mai puțin și sunteți activă sexual
• Aveți peste 25 ani și mai mult de un partener sexual
• Aveți peste 25 ani și aveți un nou partener sexual
• Sunteți însărcinată

  Protejarea ochilor
Este posibil să nu luați în considerare acest lucru, dar la un moment dat, înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, va trebui să faceți o vizită la un oftalmolog, pentru un consult medical. Dacă aveți probleme de vedere, mergeți mai devreme și / sau mai des.
  Verificarea imunității
Asigurați-vă că solicitați medicului dumneavoastră să actualizeze toate imunizările de care aveți nevoie.
  Analize înainte de conceperea unui copil
Preconcepțional, este bine să se realizeze un consult medical specific care să evalueze starea de sănătate a viitoarei mame, pentru a evita unele probleme pe parcursul sarcinii. Se recomandă efectuarea complexului TORCH 31 (toxoplasma, rubeola, CMW, herpes genital, hepatite, HIV, VDRL). Orice infecţie genitală trebuie tratată înainte de sarcină.
   În fiecare an, în jurul zilei de naștere, oferiți-vă un cadou. Programați o vizită la medicul dentist și sunați-l pe medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă există teste importante pe care ar trebui să le faceți. Cu o investiție de o oră sau două, este posibil să puteți adăuga ani prețioși în viața voastră.
Centrele de analize medicale MedicoTest din Galați și Brăila vă stau la dispoziție cu cei mai buni specialiști și cele mai precise analize medicale pentru ca tu să te bucuri de sănătatea pe care o meriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.