Galatia 2018

Într-o primavară târzie,dar sperăm cu mult soare, se deschid lucrările, Conferinţei Europene de Psihiatrie şi Sănătate Mentală – Galatia 2018. Cu o tematică şi mai îndrăzneţă decat în anul precedent se deschid paginile unui nou capitol al cunoşterii în psihiatria românească la Galaţi, România, în perioada 9 – 13 mai 2018. Şi de această dată, organizatorii propun o tematică generoasă și de actualitate respectiv problematica psihiatrică ca reflexie a somatizarilor, în toate specialitaţile medicale şi sau chirurgicale. Preşedintele onorific al conferinţei este domnul profesor universitar doctor Aurel Nechita. Părinte al Facultăţii de medicină din cadrul Universităţii Dunarea de Jos Galaţi, fără de care astăzi nu am putea să vorbim de cercetare la nivel superior în Galaţi, a atras numeroase pesonalităţi ale medicinii europene şi mondiale.

Preşedinte al conferiţei este şi de această dată doamna conferenţiar Anamaria Ciubară care a precizat într-un interviu pentru ziarul „Viaţa liberă” că „manifestarea are, totodată, ca deziderat, fixarea oraşului Galaţi pe harta academică medicală naţională şi internaţională”. Cu un avânt intelectual dar tineresc, domna conferenţiar dr. Anamaria Ciubară are ambiţia în opinia noastră întemeiată, să proiecteze Galaţiul ca şi oraş universitar pe harta universităţilor europene de renume. Şi pentru a sublinia acest fapt aducem ca argument implicarea Societaţii Studenţilor Medicinişti Galati (SSMG) ca partener al acestui eveniment. Nume de prestigiu ale medicinii româneşti şi europene şi-au anunţat participarea. Menţionăm doar câteva nume care şi-au anunţat deja perticiparea. Din Iaşi vor conferenţia: profesor univ. de psihiatrie dr. Şerban Turliuc, dr. Călin Scripcaru – medic primar medicină legală şi medic specialist psihiatru, Dr. Vladimir Poroch – medic primar chirurgie generală, șeful Compartimentului de Îngrijiri Paliative din Institutul Regional de Oncologie şi multe ale nume mari ale medicinii ieşene.Din S.U.A şi-a anunţat participarea domnul profesor Michael Davidson profesor de psihiatrie la Şcoala de Medicină Sakler .Din Moldova cu o tematică incitantă a Psihiatriei de Legătură este invitată doamna Dr. Jana Chihai, medic psihiatru și psihoterapeut Chişnau.

Asfel Galațiul va fi martorul unui eveniment ştiinţific special la care vă invităm să participanţi cu încrederea că fiecare minut acordat desăvârşirii profesionale salvează o viaţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.