Acizii grasi Omega 3 EPA

Daca pana acum stiai ca EPA, un tip de acizi grasi Omega 3, au beneficii la nivelul sitemului cardiovascular, afla ca studiile arata ca acestia protejeaza si creierul. Nu mai este de mirare ca medicii recomanda suplimente cu Omega 3 EPA, mai ales ca acesti acizi grasi sustin memoria si asigura putere de concentrare optima.

Acizii grasi EPA si DHA sunt esentiali pentru functionarea normala a creierului si pentru dezvoltarea creierului, in toate etapele vietii noastre. De pilda, EPA si DHA au roluri importante in dezvoltarea creierului bebelusului, iar numeroase studii1 au gasit o asociere intre aportul de peste gras ori folosirea uleiului de peste sub forma de supliment, in cazul femeilor insarcinate, si scorurile mai mari la testele de inteligenta obtinute de copiii acestor femei si o mai buna functionare a creierului acestor copii la varsta de 4 ani.

Nu doar celulele din creier (neuronii), ci toate celulele din corp au nevoie de acesti acizi grasi esentiali EPA si DHA. EPA joaca un rol important in sustinerea reglarii optime a inflamatiei celulare, iar DHA se gaseste din abundenta in creier. EPA si DHA sunt “pietrele de temelie” esentiale pentru membranele celulare sanatoase. Aceste membrane ofera un sprijin important pentru buna functionare a creierului, mai ales cand vorbim de memorie optima, cognitie optima si bunastare emotionala. In plus, EPA si DHA incurajeaza circulatia sangelui, care este esentiala pentru functionarea optima a creierului si pentru memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.