Lumânările parfumate, un pericol pentru sănătate Citeşte întreaga ştire: Lumânările parfumate, un pericol pentru sănătate

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud a scos la iveală faptul că lumânările parfumate emană un fum foarte toxic, similar cu fumul de ţigară. Explicaţia stă în faptul că adesea aceste produse conţin multe substanţe chimice care prin ardere suferă transformări care ajută la formarea unor compuşi toxici. Dacă lumânările sunt folosite pentru perioade lungi, în încăperi mici şi neaerisite, ele ne pot afecta grav sănătatea, putând creşte riscul de astm, eczeme sau alte probleme ale pielii.

Cele mai periculoase sortimente sunt cele sintetice, din gel sau alte subtanţe moi, dar şi cele colorate sau puternic aromate, acesta fiind un semn că au în componenţă subtanţe chimice care pot fi dăunătoare.

O alternativă la astfel de lumânări sunt cele din ceară naturală sau din soia. Chiar dacă nu au parfum, acestea ard mai greu decât cele aromate, iar prin ardere elimină în aer ioni negativi, substanţe revigorează organismul.

Lumânările din soia se diferenţiază de lumânările din ceară naturală prin faptul că nu degajă fum şi pot fi uşor parfumate, fără să reprezinte un pericol pentru sănătate, scrie unica.ro.

Sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.