Cum să scapi de mahmureală

În cazul în care soluțiile încercate la ultima petrecere  pentru mahmureală nu au dat rezultate, am adunat câteva remedii care vă pot ajuta a doua zi.

Apa

Pentru a scăpa de mahmureală trebuie să înțelegem în primul rând cum reacționează organismul la alcool. Alcoolul este diuretic și favorizează urinarea deci deshidratează organismul. Aportul de apa ajută la compensarea deshidratării. Beți multă apă!

Dar nu este singurul proces care are loc în organism. Băuturile alcoolice conțin impurități ca urmare a procesului de distilare care contribuie la durerile gastrice pe care le aveți a doua zi. Aceste impurități se găsesc mai ales în băuturile alcoolice dulci și care conțin malț (lichior, whisky). Dacă beți multă apă reușiți nu doar să vă rehidratați dar diluați impuritățile rămase în stomac.

Cărbunele

Un remediu utilizat este pâinea prăjită inclusă în micul dejun a doua zi. Pâinea prăjită conține carbon în porțiunile arse de aparat. Carbonul are rol de filtru pentru impuritățile din stomac . O soluție ar fi și utilizarea de cărbune activ cumpărat de la farmacie.

Mâncarea grasă

Consumați înainte de a consuma alcool grăsimi, acestea creează o peliculă care încetinesc procesul de absorbție al alcoolului în organism. O linguriță de ulei de măsline poate fi o soluție.

Orice aliment pe care îl consumați ajută la refacerea rezervei de electroliți mai ales dacă ați vomitat în ultimele 24 de ore. Recomandate sunt: smoothie de fructe sau băuturi pentru sportivi (conțin electroliți).

Aspirina

De obicei o mahmureală vine însoțită de dureri de cap care sunt rezultatul deshidratării și scăderii bruște a cantității de alcool din sânge. Se recomandă două aspirine sau un ibuprofen înainte de culcare și la trezire dacă durerea persistă.

Alcoolul și concentrația de alcool din sânge

Un alt remediu împotriva mahmurelii utilizat popular este administrare de alcool pentru a împiedica scăderea bruscă a alcoolemiei. Poate să vă facă să vă simțiți mai bine dar în final tot trebuie să scădeți alcoolemia din sânge. Nu este recomandat să utilizați ca remediu continuarea consumului de alcool, consumul prelungit poate da dependență.

Funcționează?

Eficacitatea acestor remedii depinde de cantitatea de alcool consumată cu o seară înainte și cu capacitatea organismului de prelucrare a alcoolului.

Consumul moderat este soluția optimă pentru evitarea mahmurelii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.