File de somon cu piure de mere cu cartofi și ulei de leurdă

de  chef Jakob Hausmann

Ingrediente:File de somon 800 g, Măr 400 g, Cartofi 400 g, Cimbrișor 1 legătură, Portocală  3 buc, Leurdă 40 g, Unt 20 g, Ulei de măsline 200 ml,Vin alb 50 ml, Sare, Piper 

Mod de preparare:

Într-o tavă unsă cu unt se așează somonul, este asezonat cu sare, piper, vin alb, acoperit cu folie alimentară și introdus la cuptor, la 650C, timp de 15 minute.

Pentru piure, într-o tigaie cu unt se sotează mărul și cartofii, se adaugă cimbrișor, vin alb, se flamează și se lasă în continuare la fiert. După fierbere, ingredientele sunt pasate, apoi aromatizate cu coajă de portocală și sare. La final, paleta de arome a preparatului este completată cu un ulei de leurdă realizat din leurdă amestecată într-un blender cu ulei.                                                                                                                                                     Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.